Ταινίες και εκδηλώσεις της εβδομάδας (16-22 Μαΐου 2024)

Οι αίθουσες του Φεστιβάλ αποχαιρετούν τη φετινή σεζόν με τις ταινίες Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη και Club Zero της Τζέσικα Χάουσνερ. Παράλληλα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην  20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 13, Stand 51, ενώ το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Σκηνοθετώντας το βιβλίο: Μια συζήτηση για τον σχεδιασμό των εκδόσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης». Τέλος, την ίδια μέρα σας περιμένουμε στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με δωρεάν είσοδο για το κοινό...
0

Κάννες: Σημαντικές διεργασίες πίσω από το κόκκινο χαλί

Την ίδια στιγμή που οι λαμπεροί πρωταγωνιστές και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες από ολόκληρο τον κόσμο τραβούν τα βλέμματα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες πραγματοποιούνται οι διεργασίες για τις ταινίες που θα συζητάμε στο μέλλον. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εργάστηκε εντατικά επί μήνες, ώστε να φέρει στις Κάννες παραγωγούς από την Ελλάδα για να δικτυωθούν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να κάνουν σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς φορείς...
0

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην 20ή Διεθνή...

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά συμμετέχει και φέτος στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13, Stand 51), που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO).
0

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) στο...

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 σάς περιμένουμε στο Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το Μουσείο Κινηματογράφου για εκείνη την ημέρα θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν. 
0

Δυναμική η παρουσία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου...

Με νέες συνεργασίες, κορυφαίες δράσεις και προγράμματα και συμμετοχή σε συζητήσεις, με στόχο την υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και των παραγωγών και δημιουργών από την Ελλάδα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (14 έως 25 Μαΐου 2024).
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted