24η Αγορά Ντοκιμαντέρ 11–19 Μαρτίου 2022

Αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, η Αγορά έχει καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης σκηνοθετών, παραγωγών και αγοραστών από όλο τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση και πώληση ταινιών.

Πρωταρχικοί στόχοι της Αγοράς είναι η πώληση των δικαιωμάτων των ντοκιμαντέρ στα τηλεοπτικά κανάλια, η διανομή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες και η προώθησή τους σε άλλα διεθνή φεστιβάλ. Η Αγορά λειτουργεί κυρίως ως γέφυρα μεταξύ του κινηματογραφικού προϊόντος και του τηλεοπτικού μέσου, γεγονός που την καθιστά ως ιδιαίτερα σημαντική για τη διάδοση του ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, η υποστήριξη και η προώθηση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε γειτονικές και πιο απομακρυσμένες αγορές είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες. Οι ελληνικές ταινίες τεκμηρίωσης μπορούν να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ.

Κάθε χρόνο η Αγορά Ντοκιμαντέρ φιλοξενεί περίπου 400 ταινίες και περισσότερους από 300 αγοραστές και επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, οι οποίοι επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να προωθήσουν ή να αγοράσουν ντοκιμαντέρ.

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ είναι πλήρως ψηφιοποιημένη με 30 σταθμούς θέασης και λειτουργεί μέσω της πλατφόρμας Cinando.

Το ντοκιμαντέρ σας μπορεί να παραμείνει online διαθέσιμο ΜΟΝΟ στους επαγγελματίες καλεσμένους της Αγοράς ακόμα και μετά την λήξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Doc Market form - Προθεσμία κατάθεσης: 28 Φεβρουαρίου 2022

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.