23η Αγορά Ντοκιμαντέρ 25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2021

Αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, η Αγορά έχει καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης σκηνοθετών, παραγωγών και αγοραστών από όλο τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση και πώληση ταινιών.

Πρωταρχικοί στόχοι της Αγοράς είναι η πώληση των δικαιωμάτων των ντοκιμαντέρ στα τηλεοπτικά κανάλια, η διανομή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες και η προώθησή τους σε άλλα διεθνή φεστιβάλ. Η Αγορά λειτουργεί κυρίως ως γέφυρα μεταξύ του κινηματογραφικού προϊόντος και του τηλεοπτικού μέσου, γεγονός που την καθιστά ως ιδιαίτερα σημαντική για τη διάδοση του ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, η υποστήριξη και η προώθηση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε γειτονικές και πιο απομακρυσμένες αγορές είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες.

Κάθε χρόνο η Αγορά Ντοκιμαντέρ φιλοξενεί περίπου 400 ταινίες και περισσότερους από 100 αγοραστές και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, οι οποίοι επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να προωθήσουν ή να αγοράσουν ντοκιμαντέρ.

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ είναι πλήρως ψηφιοποιημένη και λειτουργεί μέσω της πλατφόρμας Cinando.

Το ντοκιμαντέρ σας μπορεί να παραμείνει online διαθέσιμο ΜΟΝΟ στους επαγγελματίες καλεσμένους της Αγοράς για 45 μέρες μετά την λήξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, εφόσον το επιθυμείτε.

Προθεσμία κατάθεσης: 28 Μαΐου 2021

Επικοινωνία: Ντενίς Ανδρεώλα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.