Το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος έρχεται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. 

 

Το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

 

www.filmfestival.gr  | www.ifg.gr  | www.festivalfilmfrancophone.gr

Facebook: Thessaloniki International Film Festival

    Festival du Film Francophone de Grèce

Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιείται, μετά την Αθήνα, και στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 11 έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

 

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη θα προβληθούν 14 ταινίες από το πρόγραμμα του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, οι οποίες περιλαμβάνονται στα τμήματα «Διαγωνιστικό», «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», «Ειδικές Προβολές» και «Λευκή Κάρτα».

Η Sandrine Dumas, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς και σκηνοθέτιδες του γαλλικού σινεμά, θα δώσει το παρών στην προβολή της ταινίας της Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε την Πέμπτη 11 Απριλίου (20:00). Επίσης, στην προβολή της ταινίας του Μελτέμ, την Κυριακή 14 Απριλίου (20:15) θα παρευρεθεί ο πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης Basile Doganis για να συνομιλήσει με το κοινό.

Επίσης, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα επιλέξει μία ανάμεσα σε πέντε ταινίες από αυτές που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη (Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε, Το μυστήριο του κυρίου Πικ, Φιλότεχνος κλέφτης, Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου και Amanda) και θα απονείμει σε αυτή ειδικό βραβείο.

Δείτε τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών

►Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 6 ευρώ, Κάρτα μέλους CineΚάρταF: 4 ευρώ