Φωτιστική Εγκατάση του Yann Kersale για τη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο διεθνούς φήμης δημιουργός Yann Kersale, έργα του οποίου έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες, σχεδίασε τη φωτιστική εγκατάσταση ειδικά για την προκυμαία της Θεσσαλονίκης, όπου και θα παραμείνει για δύο μήνες, έως τις 7 Ιανουαρίου 2003.

Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου στις 9μμ. ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να εγκαινιάσει κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την αρχιτεκτονική φωτιστική εγκατάσταση του Yann Kersale στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης.

Μια σειρά επαναλαμβανόμενων μεταλλικών στοιχείων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί προβολείς, περιβάλλουν τα υπάρχοντα «νεοκλασικίζοντα» φωτιστικά. Η μορφή τους αποτελεί υπόμνηση της λειτουργίας του λιμανιού στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επαναληπτικότητά τους δημιουργεί ένα εντυπωσιακό μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα. Το βράδυ, ο συνδυασμός των κινούμενων και σταθερών εφέ, τα οποία μιμούνται και ενισχύουν την κίνηση της θάλασσας, δημιουργεί ένα παλλόμενο όριο στο σημείο που συναντάται η πόλη με την θάλασσα του Θερμαϊκού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ