Το Φεστιβάλ και το ΕΚΚ στο Producers Network των Καννών, στηρίζοντας τέσσερις παραγωγούς από την Ελλάδα

  

Με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνουν την από κοινού συμμετοχή τους στην κορυφαία δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Producers Network, στηρίζοντας τέσσερις παραγωγούς από την Ελλάδα. Η συμμετοχή στο Producers Network ενισχύεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του ενταγμένου έργου «SUB 6.3 - Εξωστρέφεια Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης».

Η Ελλάδα, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο Producers Network,  είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη δράση αυτή του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο. Οι πέντε παραγωγοί που θα παρουσιαστούν στο Producers Network συμμετείχαν με πρότζεκτ τους στο Crossroads Co-production Forum του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Producers Network υποδέχεται περισσότερους από 400 παραγωγούς από όλο τον κόσμο, που αναζητούν ευκαιρίες δικτύωσης και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τάσεις της διεθνούς παραγωγής, χρηματοδότησης και διανομής των ταινιών τους. Οι Έλληνες παραγωγοί έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά συναντήσεων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να βοηθήσουν τους παραγωγούς να προωθήσουν δυναμικά τα έργα τους στο εξωτερικό.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν στο Producers Network:

Ιωάννα Μπολομύτη, Atalante Productions         

Η εταιρεία παραγωγής Atalante Productions, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε το 2021 από την παραγωγό Ιωάννα Μπολομύτη. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχημένες παραγωγές και συμπαραγωγές, σε μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, με έμφαση στα νέα ταλέντα. Στα επερχόμενα πρότζεκτ της εταιρείας συγκαταλέγονται οι νέες ταινίες από τον Θανάση Νεοφώτιστο, την Ίριδα Μπαγλανέα και τον Ζαχαρία Μαυροειδή. 

Η εταιρεία συμμετείχε στο Crossroads Co-production Forum με το πρότζεκτ:

ΑΧΙΝΟΣ

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ίρις Μπαγλανέα Παραγωγή: Ιωάννα Μπολομύτη - Atalante Productions SA, Ελλάδα

Βασίλης Χρυσανθόπουλος, Plays2Place

Η PLAYS2PLACE είναι μια βραβευμένη ελληνική εταιρεία παραγωγής, με αντικείμενο την ανάπτυξη και παραγωγή πρωτότυπων και ανατρεπτικών ταινιών, οι οποίες απευθύνονται σε διεθνές κοινό, με έμφαση στην ανακάλυψη και προώθηση νέων ταλέντων και πρωτοποριακών φωνών.  Στη φιλμογραφία της συγκαταλέγονται η arthouse επιτυχία MISS VIOLENCE του Αλέξανδρου Αβρανά (Αργυρός Λέοντας Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Volpi Cup Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ της Βενετίας του 2013) και η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά MILKY WAY του, βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας το 2019, Βασίλη Κεκάτου (παγκόσμια πρεμιέρα  στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Series Mania, το 2023).

Η εταιρεία συμμετείχε στο Crossroads Co-production Forum με το πρότζεκτ:

ΠEΝΤΕ ΦOΝΟΙ ΧΩΡIΣ ΑΙΤIΑ

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Κώστας Γεραμπίνης, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος - PLAYS2PLACE, Ελλάδα

Δημήτρης Νάκος, Soul Productions

Η Soul Productions είναι μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, με έδρα την Αθήνα. Η Soul Productions αναλαμβάνει την παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και διαφημιστικών σποτ, που έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. 

Η εταιρεία συμμετείχε στο Crossroads Co-production Forum με το πρότζεκτ:

LIFE IN A BEAT

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Αμέρισσα Μπάστα, Συνσεναριογράφος: Δημήτρης Νάκος, Παραγωγή: Ιωάννα Σουλτάνη - Soul Productions, Δημήτρης Νάκος, Συμπαραγωγή: Dejan Krajcevski - Krug Film, Πάνος Μπίσδας - Authorwave, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία

Χριστίνα Σταυροπούλου, Filmiki Productions

Η εταιρία παραγωγής Filmiki, με έδρα την Αθήνα και έτος ίδρυσης το 1987, είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται στις διαφημιστικές παραγωγές. Τα τελευταία έξι χρόνια η Filmiki έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές στην ανάπτυξη και παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, συμμετέχοντας επίσης ως συμπαραγωγός σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ.

Η εταιρεία συμμετείχε στο Crossroads Co-production Forum με το πρότζεκτ:

RIEN NE VA PLUS

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ντάνιελ Μπόλντα, Παραγωγή: Νικόλας Αλαβάνος, Χριστίνα Σταυροπούλου - Filmiki Productions, Ελλάδα