Ειδική προβολή: Σινεμά και Ψυχανάλυση

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει για ακόμα μία χρονιά την εκδήλωση «Σινεμά και Ψυχανάλυση» που διοργανώνει ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής (ΕΕ-ΝΛΣ) και την υποστήριξη της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας (ΑΚΣΠΑ).


Η Ψυχανάλυση αφορά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τη φαντασίωσή τους, τα συμπτώματά τους, την επιθυμία τους. Πώς αυτά αποτυπώνονται στο κινηματογραφικό πανί; Αυτό θα το ανακαλύψουμε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:15, στην αίθουσα Ολύμπιον, στην προβολή της βραβευμένης ταινίας Ιδρώτας του σκηνοθέτη Magnus Von Horn. Μια αιχμηρή, αλλά και ευαίσθητη ματιά στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου η εικόνα κυριαρχεί.


Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Ρεζινάλντ Μπλανσέ, Ψυχαναλυτής, μέλος της NLS και της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, πρόεδρος της ΕΕ-ΝΛΣ. Θα συμμετέχουν με παρουσιάσεις τους: ο Θοδωρής Βαλαμουτόπουλος (Ψυχίατρος- Ψυχαναλυτής, μέλος της NLS και της ΕΕ-ΝΛΣ), ο Δημήτρης Γουλής (Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ) και η Δάφνη Λέμπερου (Ψυχολόγος, μέλος του Ψυχαναλυτικού Κύκλου Θεσσαλονίκης).

Τιμή Εισιτηρίου: 7€