Ανακοίνωση 1/12/2023

 

Ανακοίνωση

 

Τις τελευταίες ημέρες το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δέχεται κριτική με αφορμή ανυπόστατη καταγγελία πρώην εργαζομένης περί δήθεν «εργασιακού εκφοβισμού» και «απειλής απόλυσης» εκ μέρους της διοίκησης του Φεστιβάλ. Δεδομένου ότι οι ψευδείς αυτοί ισχυρισμοί απειλούν να αμαυρώσουν τη θετική εικόνα που αφήνει πίσω της -στην Ελλάδα και διεθνώς- η εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα πραγματικά περιστατικά.

 

Η αλήθεια είναι η εξής:

 

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει εργαστεί περιστασιακά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 2016 έως σήμερα, αποκλειστικά για τις έκτακτες ανάγκες των διοργανώσεων του Νοεμβρίου και του Μαρτίου (Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ).

 

 

Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται με απόλυτη σαφήνεια, ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα απόλυσης της εν λόγω εργαζόμενης, αλλά ούτε και ζήτημα εργασιακού εκφοβισμού.

 

Τα εργασιακά είναι θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αυτό αποδεικνύεται από το διαρκές ενδιαφέρον μας προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς και από την επί σειρά ετών προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης μέσω του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ και των παράλληλων δράσεων του. 

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου προκειμένου να προστατεύσει τη λειτουργία του από τη διασπορά ανυπόστατων και ψευδών ισχυρισμών που δυσφημούν τη λειτουργία και το έργο του.