Το ΦΚΘ στο 27ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
στο 27ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
(Παραλία Λευκού Πύργου, 6-22 Ιουνίου 2008)


Την Παρασκευή 6 Ιουνίου άνοιξε το περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, στην Παραλία του Λευκού Πύργου και θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

Στο περίπτερο 3, όπου στεγάζονται οι εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, τους οποίους το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει τιμήσει στο παρελθόν, όπως ο Γιώργος Πανουσόπουλους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Κώστας Γαβράς, ο Μιχάλης Κακογιάννης, o Παντελής Βούλγαρης, ο Ζιλ Ντασέν, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Μάικλ Γουιντερμπότομ, ο Πατρίς Σερό, ο Ερίκ Ρομέρ, ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Ρομπέρ Μπρεσόν, ο Κεν Λόουτς, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και πολλοί άλλοι. Επίσης διαθέσιμοι είναι οι κατάλογοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου από την 33η διοργάνωση μέχρι και την 48η, όπως άλλωστε και όλοι οι κατάλογοι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου αιώνα. Τέλος, υπάρχουν και οι εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα που έχουν πραγματοποιηθεί όπως η Ιταλική Κωμωδία, η Σινεμυθολογία και άλλα.

Η παρουσία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς με τον τρόπο αυτό δίνει για ακόμη μία φορά την δυνατότητα στους σινεφίλ της πόλης να αποκτήσουν τις πλήρεις και ταυτόχρονα σπάνιες εκδόσεις, που έχουν πάντα ως πυρήνα την 7η τέχνη.

Για τους κατόχους της CinekartaF ισχύει έκπτωση 25%, ενώ για τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είναι επίσης κάτοχοι της CinekartaF, η έκπτωση είναι 50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι με κάθε αγορά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιφυλάσσει μικρές εκπλήξεις και δώρα.

Διάρκεια έκθεσης: έως τις 22 Ιουνίου 2008
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30-23:00
Κυριακή 10:00-13:30 και 18:30-23:00