Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 1ο KIDOT Festival

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 1ο KIDOT Festival

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Οι γυναίκες και η παρουσία τους διαχρονικά στο σινεμά είναι το επίκεντρο της εκπαιδευτικής δράσης «Η Οθόνη, γένους θηλυκού» που διοργανώνει το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 1ο KIDOT Festival, το διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους.

Η δράση «Η Οθόνη, γένους θηλυκού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, και απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 15 έως 17 ετών.

Οι νεαροί θεατές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν το πώς παρουσιάζεται το γυναικείο φύλο διαχρονικά στην κινηματογραφική αφήγηση. Παράλληλα, θα συσχετίσουν τις επιλογές του σκηνοθέτη με την εκάστοτε κοινωνική πραγματικότητα, μέσα από μια σειρά αποσπασμάτων ταινιών που εμπλουτίζεται με βιωματικές κινητικές δραστηριότητες. Θα μπουν στη διαδικασία να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, να ανακαλύψουν κριτικές που έχουν γραφεί για τις ταινίες που προβάλλονται, να γίνουν κινηματογραφικοί παραγωγοί της εκάστοτε εποχής, να δομήσουν επιχειρήματα και να υποστηρίξουν τις επιλογές τους. Και, κυρίως, να δημιουργήσουν τη δική τους κινηματογραφική σκηνή που θα αποδίδει τη σύγχρονη εκδοχή των γυναικείων πρότυπων που παρουσιάστηκαν στα κινηματογραφικά αποσπάσματα.

Το Kids of Tomorrow Festival (KIDOT) είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο που πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.