Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Η «συμπόρευση» μέσα από τον κινηματογραφικό φακό

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
  Η «ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ


 
Το Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».
 
Το Μουσείο, εστιάζοντας  στην κινηματογραφική καταγραφή της συλλογικής μνήμης όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από το αρχαιολογικό τοπίο, θα προβάλλει στις 12.00 το μεσημέρι και στις  17.00 το ντοκιμαντέρ Οδοιπορικό στους Δελφούς της Αποστολίας Παπαϊωάννου που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
 
Οδοιπορικό στους Δελφούς:
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Αμαλία Μουτούση. Η Λυδία Κονιόρδου. Η Μαρία Σκουλά και ο Κορνήλιος Σελαμσής. Κοινό τους στοιχείο, η καλλιτεχνική εμπειρία στο Αρχαίο Θέατρο. Ξεκινούν ένα ταξίδι στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, με κατάληξη το μικρό αρχαίο θέατρο. Παράλληλα, μια ομάδα φυσιολατρών ξεκινά από το λιμάνι της Ιτέας με τα πόδια, ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο. Ο κινηματογραφιστής Λάκης Παπαστάθης επισκέπτεται το σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, σημερινό μουσείο, που βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ένα ιδιότυπο οδοιπορικό, ένα παράξενο ταξίδι, όπου όλοι προσπαθούν να αισθανθούν, πάνω από όλα, την ιδιαίτερη ενέργεια ενός χώρου που συνδέει το μαγικό με το θεϊκό, την Ιστορία με το Μύθο, την Τέχνη με το Πνεύμα.
 
Να σημειωθεί ότι το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 11.30 έως τις  20.00. 
Είσοδος ελεύθερη