Αλλαγές στο πρόγραμμα του ΦΚΘ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΚΘ

(από αριστερά): Ορέστης Ανδρεαδάκης, Δημήτρης Κερκινός, Ελίζ Ζαλαντό, Γιάννα Σαρρή, Γιώργος Κρασσακόπουλος
 
Νέα πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία και αγάπη για το σινεμά, ανανεώνουν τη δυναμική του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μετά την Ελίζ Ζαλαντό και τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, οι οποίοι ανέλαβαν τη γενική διεύθυνση και την διεύθυνση αντίστοιχα, το Φεστιβάλ εμπιστεύεται βασικούς συνεργάτες του, δίνοντάς τους σημαντικούς ρόλους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
Ο κριτικός κινηματογράφου και στέλεχος του ΦΚΘ, Γιώργος Κρασσακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος), ο υπεύθυνος του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια Δημήτρης Κερκινός, αναλαμβάνει και τη θέση του επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος), ενώ η υπεύθυνη της Αγοράς, Γιάννα Σαρρή, αναλαμβάνει επίσης σύμβουλος για καινοτόμα προγράμματα και νέες τεχνολογίες.     
 
Με μια δραστήρια νέα ομάδα και κοινό σημείο επαφής τη βαθιά σχέση με το σινεμά, το Φεστιβάλ αλλάζει πρόσωπο και προτείνει στους θεατές τον κινηματογράφο που ανακαλύπτει, καθηλώνει, μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίον βλέπουμε τον κόσμο.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι η υπόλοιπη ομάδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  -όσον αφορά στο Διεθνές και Ελληνικό Πρόγραμμα, καθώς και στην Αγορά- παραμένει ως εξής:
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:
Ίλσε Ασεβέδο: επικεφαλής Συντονισμού Διεθνούς Προγράμματος – Σύμβουλος Προγράμματος
Θάνος Σταυρόπουλος: Συνεργάτης Διεθνούς Προγράμματος
Αγγελική Πέτρου: Συνεργάτις Διεθνούς Προγράμματος
Ελένη Ανδρουτσοπούλου: Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος
Marie-Pierre Macia: Καλλιτεχνική Διευθύντρια Crossroads
Αγγελική Βέργου: Συντονισμός Αγοράς & Crossroads
 
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης:
Αγγελική Πέτρου: Συντονισμός Διεθνούς Προγράμματος
Θάνος Σταυρόπουλος: Συνεργάτης Διεθνούς Προγράμματος
Ελένη Ανδρουτσοπούλου: Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος
Αγγελική Βέργου: Συντονισμός Doc Market