Οι ηθοποιοί

H Δήμητρα Βλαγκοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με τους: Θωμά Μοσχόπουλο, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Στάθη Λιβαθινό, Ακύλλα Καραζήση, Έκτορα Λυγίζο, Νίκο Χατζόπουλο, Βίκτορα Αρδίττη, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρη Αγαρτζίδη, ομάδα Βlitz κ.ά. Έχει δουλέψει για το Εθνικό Θέατρο, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2020 τιμήθηκε με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου. Στον κινηματογράφο τιμήθηκε με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή της στην ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου.

 

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι αριστούχος της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών (2015) ενώ παράλληλα ασχολείται με το χορό και το τραγούδι. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Ευριπίδη Λασκαρίδη, Βασίλη Μυριανθόπουλο, Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Γιάννη Παναγόπουλο. Κινηματογραφικά έχει συνεργαστεί με τον Κωστή Χαραμουντάνη, Πάνο Χ. Κούτρα, Γιώργο Ζώη κ.ά. Έχει συμμετάσχει στο ELENIT του Ευριπίδη Λασκαρίδη και προετοιμάζεται για την Kyuka, την πρώτη μεγάλου μήκους του Κωστή Χαραμουντάνη. Αγαπημένο του τραγούδι αυτή την εποχή είναι το «The Man that Got Away» της Τζούντι Γκάρλαντ. Αγαπημένη ταινία του είναι το Fallen Angels του Γουονγκ Καρ-γουάι.

 

Η Χαρά Μάτα Γιαννάτου γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1989 και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2013). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Κάποιες από τις σημαντικότερες συνεργασίες της στο θέατρο είναι με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ακύλλα Καραζήση, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Γιώργο Κιμούλη και Δημήτρη Καταλειφό, σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Θεάτρου του Νέου Κόσμου κ.ά. Στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Κρίστιαν Τσίμπερτ, Τάσος Μπουλμέτης, Μανούσος Μανουσάκης κ.ά.

 

Ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου γεννήθηκε στην Κρήτη, αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Μουσικής, Τεχνολογίας και Ακουστικής Ρεθύμνου και στη συνέχεια από τη Σχολή Θεάτρου «Δήλος» με πτυχίο Υποκριτικής. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες Park της Σοφίας Εξάρχου (Υποψηφιότητα Β΄ Ανδρικού Ρόλου στα Βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), Holy Boom της Μαρίας Λάφη, Έκτορας Μαλό: η τελευταία μέρα της χρονιάς και Αλεπού της Ζακλίν Λέντζου (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο Pančevo Film Festival), Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς του Βασίλη Κεκάτου, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Φεστιβάλ Καννών (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στα Φεστιβάλ Δράμας και Villeurbanne) και πολλές ακόμα μικρού μήκους ταινίες. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται το Κραβ Μαγκά, η σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, το τραγούδι και ο μοντελισμός.

 

Ο Παύλος Ιορδανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών (2014). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Θεόδωρο Τερζόπουλο (2016) και Ελένη Σκότη (2010). Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις Απ τα ψηλά στα χαμηλά – Ένας δολοφόνος στο Τόκυο (σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας & Γιούλα Μπούνταλη, 2016), MUTE του Γιώργου Αδαμαντιάδη (σκηνοθεσία: Στέλιος Πατσιάς, 2018), Τα μπάσταρδα του Σίσυφου του Γιώργου Αδαμαντιάδη (σκηνοθεσία: Δημήτρης Λογοθέτης). Στο σινεμά έχει συνεργαστεί με τους Γιώργο Ζώη, Τζώρτζη Γρηγοράκη, Κώστα Γεραμπίνη, Δημήτρη Νάκο, Σύλλα Τζουμέρκα, Χρήστο Μασσαλά. Το 2016 σκηνοθέτησε τη μεγάλου μήκους ταινία People. To 2020 έλαβε τα βραβεία ανδρικής ερμηνείας για τη μικρού μήκους ταινία Το νόημα του Αυγούστου, σε σκηνοθεσία Μάνου Παπαδάκη, στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Από το 2011 ως σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος υποκριτικής.

 

Ο Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης γεννήθηκε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών και αριστούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ως εικαστικός έχει σκηνοθετήσει το Dokidoki *το αγόρι που ήθελε να πετάξει (οπτικό ποίημα μικρού μήκους), έφτιαξε την drag performer Imiterasu και τις περφόρμανς Μπιγιεντάκι για αρχάριους και Βαρυπενθούσα Σπέκτακλ, με κύριο συνεργάτη τον Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú), και συμμετείχε στα projects: «Ενισχυτική διδασκαλία» της Νατάσας Εξηνταβελόνη, «Unlimited Shrimp» & «Who[’s] is Who[on]» του Μιχάλη Σιγανίδη κ.ά., και συνεργάστηκε με τον Αντώνη Βολανάκη και τον Ιωσήφ Βιβιλάκη, ενώ σχέδιά του συμπεριλήφθηκαν σε θεατρικά προγράμματα κ.ά.  Ως ηθοποιός στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Κεκάτο στην ταινία Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Φεστιβάλ Καννών (Εύφημος μνεία Φεστιβάλ Δράμας, Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Villeurbanne). Ως ηθοποιός στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Μιχάλη Πανάδη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Μάρθα Φριντζήλα, Τώνια Ράλλη, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Αργύρη Ξάφη, Ιώ Βουλγαράκη, Νίκο Καραθάνο, Αμάλια Μπένετ, Φίλιππο Τσαλαχούρη κ.ά. Ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με τους Αργύρη Ξάφη, Άρτεμη Φλέσσα, Βασίλη Μαντζούκη, ενώ έχει ασχοληθεί με την κατασκευή μάσκας σε παραστάσεις του Μιχάλη Πανάδη.

 

Η Τζωρτζίνα Λιώση είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σπούδασε Ψυχολογία και Φιλοσοφία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree), ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εγκληματολογία, στο Πανεπιστήμιο Sapienza στη Ρώμη. Στο θέατρο, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Δήμο Αβδελιώδη, Γιώργο Κιμούλη, Χρήστο Καρασαββίδη κ.ά. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία Κανένας του Χρήστου Νικολέρη, για την οποία υπήρξε και υποψήφια για το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στα βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2010). Στο Yawth και τοSad Girl Weekend της Λήδας Βαρτζιώτη και του Δημήτρη Τσακαλέα, το Love in the End του Βασίλη Κεχαγιά, κ.ά. Συμμετείχε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ANT1 Ταμάμ.

 

Ο Κώστας Νικούλι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα. Το 2016 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Δήλος». Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Άντζελα Μπρούσκου, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν, Σταύρο Τσακίρη, Δημήτρη Λιγνάδη, Μάνο Καρατζογιάννη, Ιόλη Ανδρεάδη κ.ά. Κινηματογραφικά συμμετείχε το 2014 στη μεγάλου μήκους ταινια Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών. Για το ρόλο του Ντάνι διακρίθηκε με το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Άνδρα Ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Queer Film Festival of Lisboa. Επίσης, συμμετείχε στις ταινίες μεγάλου μήκους Το ξύπνημα της άνοιξης του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και The Republic του Δημήτρη Τζέτζα, και στις ταινίες μικρού μήκους Forever Young του Σπύρου Χαραλάμπους, WHACK της Σύνης Παππά, Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. του Χρύσανθου Μαργώνη, Pashka του Ολτιόν Λίπε κ.ά.

 

Η Ναταλία Σουίφτ γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Αποφοίτησε το 2020 από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε τρεις μικρού και δύο μεγάλου μήκους ταινίες. Μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους ταινίας Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα και της μίνι σειράς της COSMOTE TV 42 βαθμοί Κελσίου.

 

Ο Μιχάλης Συριόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Σύγχρονο Θέατρο «Βασίλης Διαμαντόπουλος» με υποτροφία και του θεατρικού εργαστηρίου «Σοφούλη». Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Κίρκη Καραλή, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιάννη Μόσχο, Θωμά Μοσχόπουλο, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Τάσο Ράτζο, Πέμη Ζούνη, Σωτήρη Χατζάκη, Γιάννη Βούρο, Γλυκερία Καλαϊτζή, Αναστασία Κουμίδου, Ισίδωρο Σιδέρη, Νίκο Βουδούρη, Έφη Δρόσου, Σοφία Καρακάντζα, Αντώνη Καλογρίδη, Γιάννη Ιορδανίδη στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το Θέατρο «Πόρτα» κ.ά. Έχει δουλέψει ως σκηνοθέτης στην παράσταση Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ (σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη). Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος στις σειρές Επιστροφή και Εκδρομή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, Μ+Μ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού και Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη.Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία Αγία Έμυ σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού.Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι '«ΛΟΓΕΙΟΝ'» (2011-2014) και στο Kyklos Art Studio (2015), καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Σύγχρονο Θέατρο «Βασίλης Διαμαντόπουλος» (2016-2018), στην ανωτέρα Δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς (2019) και στο Θέατρο των Αλλαγών (2019-2020).Τιμήθηκε με το Βραβείο Δημήτρης Χορν για τις παραστάσεις Καντίντ ή η Αισιοδοξία σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Η Πόλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

 

ACTING COACH 

Η Γιούλα Μπούνταλη σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΜΑ), και το Ιnstituut Media en Re/presentatie του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, και Υποκριτική στο Stella Adler Studio και το Atlantic στη Νέα Υόρκη. Εργάζεται στο θέατρο και στο σινεμά, ως ηθοποιός, σκηνοθέτις και σεναριογράφος. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις ταινίες Χώρα προέλευσης, Η έκρηξη / A Blast, Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, In the Fade, Babeldom, που έκαναν πρεμιέρα σε κάποια από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ και διανεμήθηκαν σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Το 2010 ίδρυσε τον ανεξάρτητο θεατρικό χώρο «Προσωρινός» στην Αθήνα. Από το 2019 είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ως σεναριογράφος και ηθοποιός.