Εθελοντισμός

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται στις δύο κύριες διοργανώσεις του Οργανισμού, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που διεξάγεται τον μήνα Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται τον μήνα Μάρτιο.

Το 2005 δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα Εθελοντισμού και με τα χρόνια αγαπήθηκε, εξαπλώθηκε και ανέδειξε μια μεγάλη "δεξαμενή" ανθρώπων, παλιών και νέων εθελοντών οι οποίοι με γνώμονα την αγάπη τους για το σινεμά και την επιθυμία τους να στηρίξουν ουσιαστικά τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, βοηθούν κατά τη διάρκεια των δύο Φεστιβάλ. Ο όγκος των αιτήσεων που αξιολογούνται είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που μπορούμε να απασχολήσουμε ανά διοργάνωση. Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση του προγράμματος αποτελεί ένδειξη ότι το πρόγραμμα εξακολουθεί και συναρπάζει.

  • volunteers-TDF17
  • volunteers-TIFF55
  • volunteers-TIFF56

Εκφράζει τη δημιουργική πλευρά ανθρώπων όλων των ηλικιών, φέρνει κοντά τους νέους με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης, γίνεται βίωμα που μας συντροφεύει για πάντα. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας σε μία συνεχή αναζήτηση με ματιά στραμμένη στην Έβδομη Τέχνη. Ο εθελοντισμός προϋποθέτει άλλωστε ομαδικό πνεύμα, αλληλεγγύη, υπευθυνότητα, πρωτοβουλίες και πάνω από όλα την ανάγκη για προσφορά σε κάτι που είναι μεγαλύτερο από εμάς. 

Όσοι είστε άνω των 18 ετών κι αγαπάτε το σινεμά κι όλα όσα αυτό υπόσχεται, ελάτε μαζί μας στο υπέροχο ταξίδι του Φεστιβάλ!

Περισσότερες Πληροφορίες: Πρόγραμμα Εθελοντισμού Φ.Κ.Θ.