The Zero Years

Τέσσερις γυναίκες, στειρωμένες και κάτω από μόνιμη τοξική καταστολή καί παρακολούθηση, υπηρετούν τη θητεία τους σ' ένα κρατικό οίκο ανοχής. Υποχρέωσή τους να κάνουν σεξ και να ξυλοκοπούν ανελέητα τους πελάτες τους. Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι σε κρίσιμο σημείο, η τροφή και το νερό λιγοστό, το σπίτι τους σάπιο και ετοιμόρροπο. Εξω δεν υπάρχει πια τίποτα. Εφιαλτικά οράματα, εικονικές αποβολές και βιασμοί, ενέσεις και ναυτία συνθέτουν τη καθημερινή ρουτίνα τους. Όμως το όνειρό τους - αν και στειρωμένες από τις Aρχές - είναι να κάνουν ένα παιδί. Μια ημέρα ένας από τους πελάτες τους εξαφανίζεται. Οι ανακρίσεις αρχίζουν...
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Nίκος Nικολαΐδης
Σενάριο: Nίκος Nικολαΐδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σήφης Kούνδουρος
Μοντάζ: Γιώργος Tριανταφύλλου
Ήχος: Γιάννης Xαραλαμπίδης
Μουσική: Συμεών Nικολαΐδης
Ηθοποιοί: Bίκυ Xάρρις (Επισκέπτις), Tζένη Kιτσέλλη (Αρχηγός), Aρχόντισσα Mαυρακάκη (Μάρω), Eυτυχία Γιακουμή (Χριστίνα)
Παραγωγή: Nίκος Nικολαΐδης
Παραγωγός/Παραγωγοί: Nίκος Nικολαΐδης
Κοστούμια: Mαρί-Λουίζ Bαρθολομαίου
Σκηνικά: Mαρί-Λουίζ Bαρθολομαίου
Φορμάτ: 35mm, Dolby Digital
Χρώμα: έγχρωμο
Διάρκεια: 120'

Νίκος Νικολαΐδης

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου 1939. Σπούδασε Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και Σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό (1962). Βοηθός του Βασίλη Γεωργιάδη από το 1960, πρωτοεμφανίζεται στη σκηνοθεσία το 1962 με τη μικρού μήκους ταινία Lacrimae Rerum. Επίσημο ντεμπούτο στο χώρο του κινηματογράφου κάνει το 1975 με τη μεγάλου μήκους ταινία Ευριδίκη ΒΑ 2037. Στη δεκαετία του ’70 εργάστηκε, για σύντομο χρονικό διάστημα, σε δισκογραφική εταιρεία. Παράλληλα με την κινηματογραφική του δραστηριότητα εργάστηκε και ως σκηνοθέτης διαφημιστικών, επί 20 χρόνια, υπογράφοντας πάνω από 200 ταινίες. Είναι ο μόνος Έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύτηκε πέντε φορές με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, χωρίς να πάρει ποτέ το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Πέθανε στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου του 2007.

Φιλμογραφία

1962 Lacrimae Rerum (μ) | Lacrimae Rerum (short)
1968 Άνευ όρων (μ.μ.) | Unconditionally (short)
1975 Ευριδίκη ΒΑ 2037 | Euridice BA 2037
1979 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα | The Wretches are Still Singing
1983 Γλυκιά συμμορία | Sweet Bunch
1987 Πρωινή περίπολος | Morning Patrol
1990 Singapore Sling
1999 Θα σε δω στην κόλαση, αγάπη μου | See You in Hell, my Darling
2002 Ο χαμένος τα παίρνει όλα | Loser takes all
2005 The Zero Years