Από άλλο πλανήτη

The Brother from Another Planet

Δεν μιλάει, έχει τρία δάχτυλα σε κάθε πόδι και τη μαγική ικανότητα να επισκευάζει μηχανές και να επουλώνει πληγές. Κατά τα άλλα, είναι ένας τυπικός και συνηθισμένος Αφροαμερικανός. Ένας εξωγήινος ναυαγός, που βρέθηκε ουρανοκατέβατος στη νήσο Έλις, γίνεται ένα με τις αντιτουριστικές φυλές της Νέας Υόρκης – μπαρόβιους, ναρκομανείς, τρελάρες, ρατσιστές αστυνομικούς, ήρωες της διπλανής πόρτας– δίχως να γνωρίζει πως βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ο Τζον Σέιλς, ο Πάπας του αμερικανικού πολιτικοποιημένου σινεμά, αποδομεί σαρκαστικά κάθε συμβατική αφήγηση για τη φυλετική ανισότητα και το μεταναστευτικό δράμα.

 

Η ταινία δεν είναι διαθέσιμη για online προβολή

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: John Sayles
Σενάριο: John Sayles
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ernest R. Dickerson
Μοντάζ: John Sayles
Ήχος: Eric Taylor
Μουσική: Martin Brody, Mason Daring
Ηθοποιοί: Joe Morton, Darryl Edwards, Steve James, Bill Cobbs, David Strathairn
Παραγωγοί: Peggy Rajski, Maggie Renzi
Σκηνικά: Nora Chavooshian
Φορμάτ: 35mm
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1984
Διάρκεια: 110'
Επικοινωνία: IFC Films
Βραβεία/Διακρίσεις: Special Jury Recognition in Dramatic Non-Competition – Sundance Film Festival 1985, Best Actor, Best Screenplay – Sitges IFF 1984

Τζον Σέιλς

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας Τζον Σέιλς είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά. Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ψυχολογία και σκηνοθέτησε μια σειρά από πολυβραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, ο Σέιλς έκανε το μεγάλο μήκους ντεμπούτο του με την ταινία Return of the Secaucus 7. Ο Σέιλς έχει βρεθεί υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου δύο φορές στην καριέρα του, για τις ταινίες Το ψάρι του πάθους και Μοναχικό αστέρι.

Φιλμογραφία

1984 The Brother from Another Planet | Από άλλο πλανήτη
1992 Passion Fish | Ψάρι του πάθους
1996 Lone Star | Μοναχικό αστέρι
2003 Casa de los babys
2007 Honeydripper