Ο πράσινος πλανήτης

La belle verte

Όταν επισκέπτεται το Παρίσι, ένα ανώτερο ον από έναν ουτοπικό πλανήτη σοκάρεται με τον καταναλωτισμό των ανθρώπων και ξεκινά μια προσπάθεια οικολογικής αφύπνισης. Μια ξέφρενη και εξαιρετικά ευφάνταστη κωμωδία, που μας παρακινεί να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας σε αυτόν τον κόσμο και επαναπροσδιορίζει τη σημασία της επαφής με τη φύση. H σκηνοθέτις, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός Κολίν Σερό ξεδιπλώνει το πολύπλευρο ταλέντο της που την έκανε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του γαλλικού σινεμά, ενώ συστήνει στην υφήλιο δύο μεγάλους σταρ: τον Βενσάν Λεντόν, πρόεδρο της επιτροπής του τελευταίου Φεστιβάλ των Καννών και τη σαγηνευτική Μαριόν Κοτιγιάρ, σε έναν από τους πρώτους της κινηματογραφικούς ρόλους.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Coline Serreau
Σενάριο: Catherine Renault
Διεύθυνση φωτογραφίας: Robert Alazraki
Μουσική: Coline Serreau
Ηθοποιοί: Vincent Lindon, James Thiérrée, Marion Cotillard, Claire Keim, Yolande Moreau
Παραγωγοί: Alain Sarde
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1996
Διάρκεια: 99΄

Κολίν Σερό

Φιλμογραφία

1992 La Crise
1996 La belle Verte
2001 Chaos
2003 18 ans après 
2005 Saint-Jacques… La Mecque
2010 Solutions locales pour un désordre global (doc)
2014 Tout est permis (doc)
2014 Couleur locale