Ψυχή Βαθιά

Ψυχή Βαθιά

  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Το 1949, κατά τους τελευταίους μήνες του εμφυλίου πολέμου, στο Γράμμο και στο Βίτσι δύο αδέρφια επιστρατεύονται χωρίς την θέληση τους σε διαφορετικά στρατόπεδα. Ο Ανέστης, 17 χρονών, πηγαίνει στον Εθνικό Στρατό και ο Βλάσης, 14 χρονών, στον Δημοκρατικό Στρατό. Έχοντας μεγαλώσει στην περιοχή και γνωρίζοντας τα κρυφά μονοπάτια και περάσματα, χρησιμοποιούνται ως οδηγοί του στρατού. Ο καπετάν-Βουνήσιος, η πολυβολήτρια Γιαννούλα, ο ανθυπολοχαγός Τριαντάφυλλος, ο Καλαματιανός δεκανέας, ο ταξίαρχος Τσαγκλής και η 14χρονη αντάρτισσα Φούλα είναι μερικά από τα πρόσωπα που τους πλαισιώνουν, ο καθένας κουβαλώντας την δική του τραγική ιστορία.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
Ηθοποιοί: Γιώργος Αγγέλκος, Χρήστος Καρτέρης, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου
Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Σκηνικά: Απόστολος Βέττας
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2009
Διάρκεια: 124'

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα