nextus

MEDIA «CREATIVE EUROPE PROGRAMME – MEDIA SUB-PROGRAMME SUPPORT TO FILM ΕDUCATION

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «nextus», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MEDIA «CREATIVE EUROPE PROGRAMME – MEDIA SUB-PROGRAMME SUPPORT TO FILM ΕDUCATION», σε συνεργασία με τους εταίρους: PLANETA MED S.L.U (ΙΣΠΑΝΙΑ), DOK. Fest Munich (ΓΕΡΜΑΝΙΑ).

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλλει στη διδασκαλία της Ιστορίας του 20ου αιώνα μέσα στη σχολική τάξη, να φέρει σε επαφή το νεανικό κοινό με τα ευρωπαϊκά ντοκιμαντέρ προωθώντας τη διακρατική κυκλοφορία ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα περιέχει 30 ταινίες τεκμηρίωσης με ελληνικούς υπότιτλους  και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12 – 18 ετών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μόνο μέσω σύνδεσης (με διαφορετικούς τύπους άδειας ανάλογα με το αν είστε δάσκαλος ή μαθητής) και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είτε ένα μεμονωμένο απόσπασμα είτε μια συλλογή αποσπασμάτων κλιπ που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα ή και ολόκληρη την ταινία.

Το υλικό είναι προσβάσιμο κατόπιν δωρεαν εγγραφής  στο παρακάτω σύνδεσμο: https://nextus.global/en

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε στο  τηλ. 2310378570.