Διαγωνισμός συγγραφής ιστορίας σε μορφή σεναρίου «Γράφουμε Σπίτι!»

Διαγωνισμός «Γράφουμε Σπίτι!»

Διαγωνισμός συγγραφής ιστορίας σε μορφή σεναρίου «Γράφουμε Σπίτι!»

(για εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών)

Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας και γράψτε μια ιστορία που θα μπορούσε να γίνει σενάριο για μια μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας.

Διαλέξτε το θέμα σας: Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο θέματα: «Απίστευτες μέρες» (τι σημαίνει για σας απίστευτες μέρες, τι θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκειά τους, τι θα επιλέγατε να γίνει) ή «Μεγαλώνοντας» (τι σημαίνει μεγαλώνω, ωριμάζω, τι αλλάζει για μένα, τι μένει ίδιο).

Μιλήστε για ό,τι σας απασχολεί: Αφηγηθείτε ιστορίες, συναισθήματα, καταστάσεις, περιγράψτε πρόσωπα, τόπους, αντικείμενα με βιωματικό τρόπο.  Εκφράστε τον εσωτερικό σας κόσμο, τολμήστε στη δημιουργική σας έκφραση!

Εξοικειωθείτε με τις αφηγηματικές δομές και τις σεναριακές τεχνικές: Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τα κινηματογραφικά εργαλεία, το φεστιβάλ θα διοργανώσει ένα μίνι σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί online μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από γονείς και εφήβους για τον διαγωνισμό «Γράφουμε Σπίτι», παρατείνει την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 στις 23:59, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό έφηβοι ηλικίας 13 ετών (μαθητές Α΄ Γυμνασίου).   

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ