Πρόσκληση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών σε Δωρεάν Εκπαιδευτική - Κινηματογραφική Δράση

Πρόσκληση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών σε Δωρεάν Εκπαιδευτική - Κινηματογραφική Δράση

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  με χαρά προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στην διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση «e-LESXI / Δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στο Σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 (18:00-20:00). Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο, το οποίο υλοποιείται τα τελευταία χρόνια με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας  από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και συνδυάζει σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση και στην συνέχεια εφαρμογή της με μαθητές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κινηματογραφική  Λέσχη στο Σχολείο»

Ζητούμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η δημιουργία Κινηματογραφικών Λεσχών στις Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την επίτευξη βημάτων προς τον κινηματογραφικό γραμματισμό. Επιδίωξη είναι η επιστροφή στον κοινωνικό χαρακτήρα του Κινηματογράφου. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι/ες επιθυμούν να οργανώσουν Κινηματογραφικές Λέσχες στο σχολείο τους (εκπαιδευτικός, μαθητές μιας σχολικής τάξης και οι γονείς τους ή εκπαιδευτικός και μαθητές ενός σχολείου). Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να προσεγγίσουν με στοχευμένες δράσεις (συζήτηση-προσέγγιση της ταινίας, δράσεις κινηματογραφικού γραμματισμού, διαθεματικές δράσεις) μια ποικιλία κινηματογραφικών ταινιών.

Η επιμορφωτική συνάντηση «e-LESXI / Δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στο Σχολείο»  

Πρόκειται για μία ταχύρρυθμη συνάντηση, που περιλαμβάνει τέσσερα βήματα  υλοποίησης: αίτηση – εκπαίδευση – υλοποίηση – απολογισμός / αναστοχασμός.

 

Η συμμετοχή στην Δράση είναι προαιρετική και προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους / τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 09.06.2020 μέχρι και τις 15.06.2020 στη διεύθυνση: https://cff-e-edu.gr/e-lesxi/

 

Ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από τον επιστημονικό συνεργάτη – σύμβουλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων - του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Σταύρο Γρόσδο, διδάκτορα Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση.

https://cff-e-edu.gr/     www.filmfestival.gr    www.chaniafilmfestival.com        

Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. \