Σινεμά με κάθε τρόπο: Τα τρία σενάρια για την διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ||

5- 15/11/2020

 

Σινεμά με κάθε τρόπο: Τα τρία σενάρια για την διεξαγωγή του 61ου ΦΚΘ

 

Αγαπάμε τους ανθρώπους που γράφουν σενάρια. Φέτος αναγκαστήκαμε να γράψουμε κι εμείς. Όχι ένα, αλλά τρία!

Σας παρουσιάζουμε τρία διαφορετικά σενάρια για τη διεξαγωγή του 61ου  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου 2020. Κάθε σενάριο εξαρτάται από τις συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα μας τον Νοέμβριο. Στο μεταξύ εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και στα τρία σενάρια, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας. Η Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του φεστιβάλ θα αξιοποιήσει τα εργαλεία και την εμπειρία της και θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες με δράσεις, workshops, πρωτοβουλίες και νέα βραβεία. Οι βασικές ενέργειες της Αγοράς, στην οποία η ελληνική παρουσία είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, θα γίνουν διαδικτυακά. Αναλυτικά θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Αγοράς την επόμενη εβδομάδα.

Σενάριο 1

Στην περίπτωση που όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι ανοιχτές στην Ελλάδα:

 

Σενάριο 2

Στην περίπτωση που ισχύει γενικό lockdown ή lockdown στη Θεσσαλονίκη ή στην περίπτωση που οι κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης είναι κλειστές (αλλά ανοιχτές στην υπόλοιπη χώρα):

 

Σενάριο 3

Σε περίπτωση που οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι ανοιχτές στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι αίθουσες είτε στην Αθήνα, είτε στα Ιωάννινα, είτε στο Ηράκλειο, είτε και στις τρεις πόλεις είναι κλειστές: