Σαββατοκύριακα με αγαπημένες παιδικές ταινίες online!

 

KIDS LOVE CINEMA

Σαββατοκύριακα με αγαπημένες παιδικές ταινίες online!

(online.filmfestival.gr, τιμή εισιτηρίου: 3€) 

 

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, μεταφέρονται από το Ολύμπιον στο online.filmfestival.gr και προσκαλούμε παιδιά και γονείς να απολαύσουν παρέα, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, συγκινητικές, αστείες, συναρπαστικές ιστορίες που θα ενθουσιάσουν.

 

Στο πλαίσιο της παιδικής ζώνης προβολών βλέπουμε στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ τις ταινίες: Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο της Katja Benrath (19-20 Δεκέμβρη), Σούνε εναντίον Σούνε του Jon Holmberg (2-3 Ιανουαρίου), Πέλε  του Christian Ryltenius (9-10 Ιανουαρίου 2021) και Tα παιδιά της χώρας του χιονιού των Zara Balfour και Marcus Stephenson (23-24 Ιανουαρίου).

 

INFO

Οι online προβολές ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Τιμή εισιτηρίου: 3€.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr

 

 

Οι ταινίες

 

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο / Rocca verändert die welt
(Γερμανία, 2019)

Σκηνοθεσία: Katja Benrath. Σενάριο: Hilly Martinek. Με τους: Luna Marie Maxeiner, Caspar Fischer Ortmann, Luise Richter, Leo Knizka, Barbara Sukowa, Fahri Yardim, Mina Tander, Michael Maertens, Cordula Stratmann, Detlev Buck, Volker Bruch, Claire Wegener, Annika Vieider, Nevio Wendt, Marta Laubinger, Lena Stolze, Hedi Kriegskot. Έγχρωμη, 101΄. Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών. Γλώσσα: Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους. 

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.

Online προβολή: 19-20 Δεκεμβρίου 2020

 

Σούνε ενταντίον Σούνε / Sune vs. Sune* 
(Σουηδία - Δανία, 2018)

Σκηνοθεσία: Jon Holmberg. Σενάριο: Jon Holmberg, Anders Jacobsson. Με τους: Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne. Έγχρωμη, 89΄. Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών. Γλώσσα: Σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους. 

Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και τη θέση σου ανάμεσα στους ομοίους σου είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο 10χρονος Σούνε σε αυτό το σουηδικό διαμαντάκι οικογενειακής κινηματογραφικής διασκέδασης. Καθώς ξεκινά την Δ΄ Δημοτικού, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο όχι μόνο με το καινούργιο αγόρι της τάξης, που επίσης λέγεται Σούνε, αλλά και με το δικό του σύνδρομο κατωτερότητας και τη ζήλεια του. Η ταινία διηγείται αυτά τα περίπλοκα θέματα με πνευματώδη ζεστασιά, χάρη στον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του Σούνε, αλλά και τον ξεκαρδιστικό μικρό του αδερφό που έχει μονίμως τέρατα, εναλλακτικές πραγματικότητες και όπλα με λέιζερ στο μυαλό του, την κολλητή του φίλη Σόφι, και τους γονείς που κλασικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Το Σούνε Εναντίον Σούνε παίζει με διάφορα είδη και καταφέρνει να ισορροπεί δράση και περιπέτεια με ειλικρινείς ματιές στην καθημερινότητα και τον εσωτερικό κόσμο 10χρονων παιδιών με αξιοθαύμαστη χάρη.

Online προβολή: 2-3 Ιανουαρίου 2021

* Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας και του Cinedoc

 

Πέλε / Pelle Svanslös
(Σουηδία, 2020)

Σκηνοθεσία: Christian Ryltenius. Σενάριο: Johan Bogaeus. Με τους: Adam Pålsson, Christopher Wagelin, Li Schmalenbach, Olof Wretling, Sven Björklund, Lena - Pia Bernhardsson. Έγχρωμη, 67΄. Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών. Γλώσσα: Σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους. 

Μια μοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού σουηδικού animation, με ήρωα μια αξιολάτρευτη γάτα ονόματι Πέλε, που έχει χάσει την ουρά της. Μια ωραία πρωία, μια απροσδόκητη θύελλα οδηγεί τον Πέλε από τη γαλήνια ασφάλεια της εξοχής στην καρδιά της απρόβλεπτης και αφιλόξενης μεγαλούπολης. Σε κάθε βήμα αυτής της μουσικής περιπέτειας, ο Πέλε ανακαλύπτει τόσο τους θησαυρούς της φιλίας όσο και τις δυσκολίες της αληθινής ζωής.

Online προβολή: 9-10 Ιανουαρίου 2021

 

 

Τα παιδιά της χώρας του χιονιού / Children of the Snow Land - ντοκιμαντέρ
(Ηνωμένο Βασίλειο - Νεπάλι, 2018)

Σκηνοθεσία: Zara Balfour, Marcus Stephenson. Με τους: Nima Gurung, Sangpo Lama, Tsering Deki Lama. Έγχρωμο, 93΄. Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία παιδιών γεννημένων σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, κάποια παιδιά της περιοχής στέλνονται απ’ τους γονείς τους σε σχολεία της πρωτεύουσας Κατμαντού, με την ελπίδα ότι η εκπαίδευση θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Για δέκα χρόνια δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή επικοινωνία. Τώρα, στα δεκαέξι τους, παίρνουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Μια εξαντλητική πεζοπορία μέσα από τους ορεινούς όγκους θα τα οδηγήσει στον ανέγγιχτο από τον χρόνο τόπο τους. Οι πιστοί στις παραδοσιακές αρχές γονείς περιμένουν να δουν τα παιδιά τους, που έχουν μεγαλώσει σ’ έναν κόσμο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύγχρονων ανέσεων. Και ξαφνικά χτυπάει ο εγκέλαδος.

Online προβολή: 23-24 Ιανουαρίου 2021

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ:

Website: www.filmfestival.gr

Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr

Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/

Agora / English Page: facebook.com/AgoraTIFF

Youtube Channel: youtube.com/user/filmfestivalgr

Instagram: instagram.com/filmfestivalgr/

Blog: blog.tiff.gr/