Kids Love Cinema: Σούνε εναντίον Σούνε

 

KIDS LOVE CINEMA

Σούνε εναντίον Σούνε: μια ταινία για τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας

(2-3 Ιανουαρίου 2021, online.filmfestival.gr, τιμή εισιτηρίου: 3€) 

 

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, συνεχίζονται και το 2021 στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.filmfestival.gr.

 

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 απολαμβάνουμε, μαζί με τα παιδιά, από την ασφάλεια του σπιτιού μας, το εξαιρετικό φιλμ Σούνε εναντίον Σούνε του Jon Holmberg, την ιστορία του 10χρονου Σούνε, μια ταινία για τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας και του Cinedoc.

 

 

INFO

Οι online προβολές ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Τιμή εισιτηρίου: 3€.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr

 

 

Η ταινία

 

Σούνε ενταντίον Σούνε / Sune vs. Sune*

(Σουηδία - Δανία, 2018)

 

Σκηνοθεσία: Jon Holmberg. Σενάριο: Jon Holmberg, Anders Jacobsson. Με τους: Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne. Έγχρωμη, 89΄. Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών. Γλώσσα: Σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους

 

Η συμφιλίωση με τον εαυτό του, τα συναισθήματά του και η θέση του ανάμεσα στους ομοίους του είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο 10χρονος Σούνε. Καθώς ξεκινά την Δ΄ Δημοτικού, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο όχι μόνο με το καινούργιο αγόρι της τάξης, που επίσης λέγεται Σούνε, αλλά και με το δικό του σύνδρομο κατωτερότητας και τη ζήλεια του. Η ταινία διηγείται αυτά τα περίπλοκα θέματα με πνευματώδη ζεστασιά, χάρη στον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του Σούνε, αλλά και τον ξεκαρδιστικό μικρό του αδερφό που έχει μονίμως τέρατα, εναλλακτικές πραγματικότητες και όπλα με λέιζερ στο μυαλό του, την κολλητή του φίλη Σόφι, και τους γονείς που κλασικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Το Σούνε Εναντίον Σούνε παίζει με διάφορα είδη και καταφέρνει να ισορροπεί δράση και περιπέτεια με ειλικρινείς ματιές στην καθημερινότητα και τον εσωτερικό κόσμο 10χρονων παιδιών με αξιοθαύμαστη χάρη.

 

Δείτε το τρέιλερ

Online προβολή: 2-3 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ:

Website: www.filmfestival.gr

Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr

Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/

Agora / English Page: facebook.com/AgoraTIFF

Youtube Channel: youtube.com/user/filmfestivalgr

Instagram: instagram.com/filmfestivalgr/

Blog: blog.tiff.gr/