«Το ταξίδι της φάλαινας», ταινία έναρξης του 61ου ΦΚΘ σε online πανελλαδική προβολή

 «Το ταξίδι της φάλαινας», ταινία έναρξης του 61ου ΦΚΘ σε online πανελλαδική προβολή

 

Η ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Το ταξίδι της Φάλαινας, πραγματοποιεί την online πανελλαδική της προβολή.  

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει τη διαδικτυακή δράση e-cinema της StraDa Films για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας. Η ταινία Το ταξίδι της φάλαινας θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr από τις 21 Ιανουαρίου 2021.

 

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία online αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας κάποια αίθουσα επιλογής τους. Μπορούν έτσι να στηρίξουν και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπούν, με αγορά e-ticket μέσω ειδικού παραθύρου/virtual γκισέ της συνεργαζόμενης αίθουσας επιλογής τους. Στη δράση συμμετέχει μεταξύ άλλων αιθουσών και ο κινηματογράφος Ολύμπιον.

 

Λίγα λόγια για την ταινία

 

Το Ταξίδι της Φάλαινας του Φίλιπ Γιούριεβ

 

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Όταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.


Το Ταξίδι της Φάλαινας ήταν η ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές.

 

Δείτε τις αίθουσες που συμμετέχουν στην πλατφόρμα εδώ: https://iplatforma.gr/support-your-local-theater-2/ Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σου (e-ticket) online, μέσω του παραθύρου "στις αίθουσες/ΟΛΥΜΠΙΟΝ" στο 

https://vimeo.com/ondemand/whalerboyatolympion

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ:

Website: www.filmfestival.gr

Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr

Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/

Agora / English Page: facebook.com/AgoraTIFF

Youtube Channel: youtube.com/user/filmfestivalgr

Instagram: instagram.com/filmfestivalgr/

Blog: blog.tiff.gr/