Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργαστήριο για τα podcast

Online 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργαστήριο για τα podcast

 

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια αφιερωμένα στα podcast, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του online 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και απευθύνονταν σε ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcast. Σπουδαίοι επαγγελματίες του χώρου, η παραγωγός Ντελφίν Σαλτέλ, ο ηχολήπτης Πίτερ Λέοναρντ και ο νομικός Γκόρντον Φάιρμαρκ, εστίασαν στις βασικές αρχές των ψηφιακών αρχείων που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη, μιλώντας παράλληλα για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, ενώ μοιράστηκαν και μυστικά για την επιτυχημένη και αποδοτική λειτουργία τους.

 

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, η παραγωγός Ντελφίν Σαλτέλ αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο και τις τεχνικές αφήγησης των podcast. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:

 

Την Τρίτη 9 Μαρτίου ήταν η σειρά του ηχολήπτη Πήτερ Λέοναρντ να μπει σε πιο τεχνικά ζητήματα και μιλήσει για την ηχοληψία και την παραγωγή, υπογραμμίζοντας τα εξής:

 

  1. Μια ψηφιακή συσκευή ηχογράφησης
  2. Ένα αξιόλογο λογισμικό
  3. Ένα shotgun μικρόφωνο

Μην συγκεντρώνεσαι, όμως, μόνο στον εξοπλισμό, αλλά κυρίως εστίασε στην ιστορία που θέλεις να πεις. Πολλές φορές ακόμη και ένα κινητό τηλέφωνο είναι αρκετό.

 

Τέλος, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, ο δικηγόρος με εξειδίκευση στον τομέα της διασκέδασης Γκόρντον Φάιρμαρκ, ανέλυσε τη νομική διάσταση των podcast παραγωγών, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Με τη σειρά του, είπε:

 

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι σύντομα τα εργαστήρια θα είναι διαθέσιμα στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouΤube: youtube.com/filmfestivalgr