Σημαντική διάκριση για τη δράση Φεστιβάλ – Alpha Bank για την προσβασιμότητα

Σημαντική διάκριση για τη δράση Φεστιβάλ – Alpha Bank για την προσβασιμότητα

 

Η δράση για την προσβασιμότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απέσπασε μια σημαντική διάκριση στα “Hellenic Responsible Business Awards 2021”. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank, χορηγός προσβασιμότητας του Φεστιβάλ, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνες Επιχειρήσεις & SDGs: Λιγότερες Ανισότητες» για την δράση για την προσβασιμότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

Η δράση συμβάλλει στη διεύρυνση της πρόσβασης και στην ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, με την υποστήριξη της Alpha Bank, καθίσταται, ανάμεσα σε άλλα, δυνατή η εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών προσβασιμότητας στις κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ακουστικής περιγραφής (audio description) για άτομα με προβλήματα όρασης και ειδικοί υπότιτλοι SDH για κωφούς ή βαρήκοους. 

 

Ενδεικτικά, μέσω της δράσης έχει δοθεί μέχρι στιγμής η δυνατότητα σε περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας να απολαύσουν την εμπειρία του

κινηματογράφου, σε μία προσπάθεια εξάλειψης του αποκλεισμού που βιώνουν στην

καθημερινότητά τους λόγω ελλιπών υποδομών και έλλειψης προσβάσιμου περιεχομένου.

 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Βιώσιμης Ανάπτυξης, είπε: «Η ιστορία της Alpha Bank είναι συνυφασμένη με την Κοινωνική Συνεισφορά και τον Πολιτισμό. Υποστηρίζουμε πολιτιστικές δράσεις και συνεργαζόμαστε με κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με στόχο την προστασία, την ανάδειξη και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι  για τη διάκριση αυτή, που επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο το κοινό μας όραμα για μια ισότιμη κοινωνία και τη συνεργασία μας με το Φεστιβάλ».

 

H συνεργάτιδα του Φεστιβάλ Λήδα Γαλανού σημείωσε: «Εκ μέρους της Γενικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Ορέστη Ανδρεαδάκη, σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό το βραβείο που είναι πιο ζεστό κι από τον καύσωνα και κυρίως ευχαριστούμε την Alpha Bank που πιστεύει, όπως κι εμείς, ότι όταν λέμε πολιτισμός για όλους, εννοούμε για όλους».

 

Τα “Hellenic Responsible Business Awards 2021 πραγματοποιήθηκαν για έκτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Marketing Week και τη Boussias Communications.

 

 

 

 

Χορηγός προσβασιμότητας: