62ο ΦΚΘ: Εργαστήριο casting για νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα

62ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4-14/11/2021

 

Εργαστήριο casting για νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

 

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το casting, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, έρχονται στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14/11/2021), σε μία ακόμη νέα δράση που φιλοξενεί η Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχε πάντα πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας, προσπάθεια που εντάθηκε μετά την πανδημία. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το φεστιβάλ πραγματοποιεί ένα casting directors workshop, με στόχο να προσφέρει χρήσιμα εφόδια σε νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το ICDN (International Casting Directors Network) και το Ready2cast, παρουσιάζουν το workshop «Auditioning Steps at the International Market», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 62ου ΦΚΘ.

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη διαδικασία του casting από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, μέσα από live παρουσιάσεις, συζητήσεις, αλλά και αναλύσεις του οπτικοακουστικού υλικού που θα καταθέσουν. Στο εργαστήριο, το οποίο θα έχει συνολική διάρκεια 5 ώρες, θα μοιραστούν τις ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες τους οι διεθνούς φήμης casting directors Nathalie Cheron από τη Γαλλία (πρόεδρος ARDA - Association des Responsables de Distribution Artistique) και Jeremy Zimmerman από την Αγγλία.


Δικαίωμα συμμετοχής στο εργαστήριο έχουν οι απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος, ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης στα αγγλικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Το αναλυτικό πρόγραμμα του workshop, καθώς και τα υλικά που θα καταθέσουν οι συμμετέχοντες, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.