Fundamentals of Cinema S2: Αποκάλυψη τώρα: Redux (1979/2001) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Φινάλε για ενότητα Fundamentals of Cinema με μια ταινία-κειμήλιο του αμερικανικού (και όχι μόνο) σινεμά. Το Αποκάλυψη τώρα: Redux του Φράνσις Φορντ Κόπολα έρχεται την Τετάρτη 24 Απριλίου (20:00) στο Ολύμπιον, προσκαλώντας μας σε ένα μυσταγωγικό κινηματογραφικό ταξίδι. 

Τα μαθήματα της Μπλάγκα

Η εβδομηντάχρονη Μπλάγκα, συνταξιούχος καθηγήτρια, έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του συζύγου της. Όλη της η ύπαρξη έχει πλέον επικεντρωθεί στο να προσφέρει στον νεκρό ένα περίτεχνο μνήμα, ώσπου μια τηλεφωνική απάτη θα της κλέψει τις αποταμιεύσεις. Απεγνωσμένη, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, θα περάσει στην απέναντι όχθη: μεθοδικά, γίνεται και η ίδια απατεώνας.

Η αρπαγή

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Lydia, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Salomé ή η τυχαία συνάντηση με τον Milos, έναν πιθανό νέο έρωτα; Η Lydia παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

Μη μου λες ψέματα

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε μια κινηματογραφική μεταφορά που δε θα αφήσει θεατή ασυγκίνητο

Αποκάλυψη τώρα: Redux

Καθώς ο στρατός των ΗΠΑ, προσπαθώντας να εκβάλει τους Βιετκόνγκ από μια αδιαπέραστη ζούγκλα, βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά μέσα στον πόλεμο του Βιετνάμ, οι Ειδικές Δυνάμεις στέλνουν έναν αξιωματικό, τον λοχαγό Ουίλαρντ, να βρει και να σκοτώσει τον συνταγματάρχη Κέρτς, έναν πρώην πρασινοσκούφη που κυβερνά με σκληρότητα μια πρωτόγονη φυλή, περιχαρακωμένος στα βουνά κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη.

Τοτέμ

Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνεται για τον πατέρα της. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε μια συναρπαστική ταινία για τη ζωή και την απώλεια, για τα ανθρώπινα όντα που είναι πιο δυνατά όταν είναι μαζί.

Το περασμένο καλοκαίρι

H Anne είναι μια λαμπρή δικηγόρος που ζει με τον σύζυγό της Pierre και τις κόρες τους. Η Anne αρχίζει σταδιακά μια παθιασμένη σχέση με τον Teo, τον γιο του Pierre από προηγούμενο γάμο, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογενειακή της ζωή.

Μην ανοίγεις την πόρτα

Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;

Μάμα Γκλόρια

Ξεχειλίζοντας από μια τρυφερότητα που μπορεί να σου ραγίσει την καρδιά, αλλά και από την αλήθεια εμπειριών που περιέχει η βιωμένη, αιμάτινη, πραγματική εμπειρία, το Àma Gloria δοκιμάζει να διερευνήσει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμενοι οι δεσμοί της αγάπης – και το βρίσκει περίπλοκο, σύνθετο, σκληρό και αβάσταχτα εύθραυστο. Η εξάχρονη Κλεό αγαπά την νταντά της, την Γκλόρια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν η γυναίκα γυρίζει πίσω στην πατρίδα της, η Κλεό θα την επισκεφτεί για να περάσουν μαζί ένα τελευταίο καλοκαίρι που θα τις αλλάξει και τις δυο. Μπορεί ο όρος «δράμα ενηλικιώσης» να μην είναι δόκιμος σε μια ταινία που έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι μόλις έξι ετών (και λάμπει από τη συγκλονιστική ερμηνεία της μικρής πρωταγωνίστριας Λουίζ Μορί-Πανζανί), αλλά περιγράφει με ακρίβεια μια συναισθηματική οδύσσεια γεμάτη βάθος και δύναμη, απαλλαγμένη από γλυκερές κορυφώσεις και προσηλωμένη στην πυκνή, ακαταμάχητη καθαρότητα.

Δύο φίλοι και ένας ασβούλης

Η ζωή στο τούνελ κυλάει όμορφα για τον Τούτσον, τον Λούντιγουντ και τον Ασβό! Μια ζωή γεμάτη τραγούδι, λαχταριστή μαρμελάδα και φιλικά πειράγματα. Αλλά μια μέρα τους επισκέπτεται ένας αυστηρός αγωγός τρένου που θέλει να τους διώξει. Τα τούνελ είναι για τρένα, όχι για ανθρώπους, λέει. Αλλά οι Τούτσον και Λούντιγουντ έχουν μια ιδέα: ο παππούς του Τούτσον, ο θρυλικός πειρατής Κάπτεν Τούτσον είναι ο μόνος που μπορεί σίγουρα να τους σώσει. Που βρίσκεται όμως;

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ημερολόγιο



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted