Κιέριον

Ένας δημοσιογράφος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός Αμερικανού συναδέλφου του που διερευνούσε τον ρόλο των καρτέλ πετρελαίου στη Μέση Ανατολή. Παρόλο που αθωώνεται, θέλει να ξεσκεπάσει τους πραγματικούς ενόχους. Μάταια όμως. Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών και του παρακράτους αποδεικνύεται πιο περίπλοκος και πιο ισχυρός από τον ίδιο.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Δήμος Θέος
Σενάριο: Δήμος Θέος, Κώστας Σφήκας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πανουσόπουλος, Συράκος Δανάλης
Μοντάζ: Βαγγέλης Σερντάρης
Ήχος: Τάσος Μεταλλινός
Μουσική: Βαγγέλης Μανιάτης
Ηθοποιοί: Ανέστης Βλάχος, Δήμος Σταρένιος, Ελένη Θεοφίλου, Σταύρος Τορνές, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Κώστας Σφήκας, Γρηγόρης Μασάλας, Ελένη Ξανθάκη, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Κυριάκος Κατζουράκης, Ρίτσα Μπουρκιά, Τώνια Μαρκετάκη
Παραγωγοί: Γιώργος Παπαλιός ,Δήμος Θέος
Φορμάτ: 35mm
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1968
Διάρκεια: 92’

Δήμος Θέος

Γεννήθηκε στα Άγραφα, το 1935. Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές ελληνικές ταινίες και ασχολήθηκε με το θέατρο, σκηνοθετώντας, ήδη από το τέλος της δεκαετίας του πενήντα, έργα των Μπέκετ και Ιονέσκο. Οι ταινίες του έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως το Κιέριον που το 1968 πήρε Ειδική Τιμητική Διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και έχει γράψει πολλά θεωρητικά κείμενα για την τέχνη και τον κινηματογράφο.

Φιλμογραφία

1963 Εκατό ώρες του Μάη (ντοκ.)
1968 Κιέριον
1976 Διαδικασία
1983 Υπερρεαλιστικό χάπενινγκ (ντοκ.)
1987 Καπετάν Μεϊντάνος
1996 Ελεάτης Ξένος