Η εποχή της βροχής

Wet Season

H καλόκαρδη Λινγκ, μια καθηγήτρια λίγο πριν τα σαράντα, βιώνει καθημερινά την υποτίμηση στη δουλειά της. Στα προσωπικά της, το τοπίο είναι εξίσου μουντό, καθώς ο γάμος της περνά σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η Λινγκ υποβάλλεται σε μια επώδυνη θεραπεία γονιμότητας, έπειτα από οκτώ χρόνια άκαρπης προσπάθειας να αποκτήσει παιδί με τον ελάχιστα υποστηρικτικό σύζυγό της. Η έμφυτη καλοσύνη και το ανικανοποίητο μητρικό της ένστικτο βρίσκουν διέξοδο στη φροντίδα του Γουέι Λουνγκ, ενός μοναχικού μαθητή της, ο οποίος παρεξηγεί την τρυφερότητα που εισπράττει. Η εποχή των μουσώνων γίνεται ο ιδανικός καμβάς για ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Anthony Chen
Σενάριο: Anthony Chen
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sam Care
Μοντάζ: Hoping Chen, Joanne Cheong
Ήχος: Kuo Li Chi, Zhe Wu
Ηθοποιοί: Yeo Yann Yann, Christopher Lee, Koh Jia Ler, Yang Shi Bin
Παραγωγή: Giraffe Pictures
Παραγωγοί: Anthony Chen, Huang Wenhong, Tan Si En
Συμπαραγωγή: Hooq, Rediance, New Century Influence Films
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Soon Yong Chow
Executive producer: Des Tan, Xie Meng, Peter Bithos, Jennifer Batty, Bryan Seah, Jianbin Zhang, Leong Sze Hian, Gina Lau
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Σιγκαπούρη, Ταϊβάν
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 103΄
Ελληνική διανομή: One from the Heart
Επικοινωνία: Memento Films, sales@mementofilms.com

Άντονι Τσεν

Ο Άντονι Τσεν είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών από τη Σιγκαπούρη. Έχει γίνει ευρέως γνωστός για τη σκηνοθεσία των ταινιών μεγάλου μήκους Ilo Ilo (2013) και Wet Season (2019). Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Ilo Ilo, κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2013, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο και μοναδικό άνθρωπο από τη Σιγκαπούρη που βραβεύεται στις Κάννες. Μετά την υποχρεωτική στράτευση, ο Τσεν έγινε δεκτός στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2010 αποφοίτησε και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν δύο ταινίες μικρού μήκους του, οι Distance και Lighthouse. Η μικρού μήκους ταινία The Break Away (2021) αποτελεί τη συμβολή του Τσεν στην ανθολογία The Year of The Everlasting Storm, η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών το 2021.

Φιλμογραφία

2005 G-23 (μμ)
2007 Ah Ma (μμ)
2008 Haze (μμ)
2010 Hotel 66 (μμ)
2013 Ilo Ilo
2019 Wet Season
2023 Drift
2023 The Breaking Ice