Διακοπές για Πάντα

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι

Διακοπές για Πάντα (Recess: School’ s out)

Παραγωγή 2001, διάρκεια 84’

Για τους μαθητές του σχολείου της Τρίτης Οδού, υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο από το διάλειμμα της τάξης: οι καλοκαιρινές διακοπές! Η σχολική χρονιά ήταν δύσκολη και ο Τι Τζέι περιμένει με ανυπομονησία τις ξένοιαστες ώρες με τους φίλους του. Η απογοήτευσή του θα είναι τεράστια, όταν ανακαλύπτει ότι όλοι σκοπεύουν να πάνε στην κατασκήνωση, εκτός από εκείνον.

Μια μέρα που βαριέται αφόρητα, ο Τι Τζέι περνάει με το ποδήλατό του μπροστά από την άδεια αυλή του σχολείου, όπου βλέπει ένα παράξενο πράσινο φως να διαχέεται μέσα από το κεντρικό κτίριο. Πεπεισμένος ότι κάτι δεν πάει καλά, προσπαθεί να ταρακουνήσει τους γονείς του, καθώς και την τοπική αστυνομία. Όλοι τους, όμως, πιστεύουν ότι η φαντασία του οργιάζει, πράγμα λογικό για ένα παιδί που δεν έχει τίποτα να κάνει. Τελευταία ελπίδα του Τι Τζέι είναι ο διευθυντής Πρίκλι που δέχεται να τον βοηθήσει. Στην προσπάθειά του να ξεκλειδώσει την πύλη του σχολείου, τον διευθυντή χτυπάει μία ηλεκτρική καταιγίδα! Φοβούμενος το χειρότερο, ο Τι Τζέι συγκεντρώνει τους φίλους του, τον Μάικι, την Σπινέλι, τον Βινς, την Γκρέτσεν και τον Γκας.

Η παρέα αρχίζει να πιστεύει την ιστορία του, όταν όλοι βλέπουν ένα γιγαντιαίο όπλο να βγαίνει από την οροφή του σχολείου, ρίχνοντας μια ακτίνα λέιζερ στον ουρανό. Το σχολείο και ο διευθυντής του βρίσκονται προφανώς σε μεγάλο κίνδυνο, οπότε τα παιδιά αποφασίζουν να τρυπώσουν μέσα. Εκεί πέφτουν επάνω στον διαβολικό Δρα Μπένεντικτ, ο οποίος είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να απαλείψει το διάλειμμα.

Τώρα, έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τον καιρό και να δημιουργήσει μόνιμο χειμώνα, εξαφανίζοντας για πάντα το καλοκαίρι και τις διακοπές! Η παρέα του Τι Τζέι, με τη βοήθεια των μεγάλων, συσπειρώνεται για να προλάβει την καταστροφή και ορκίζεται να σώσει το σχολείο.