Βραβεία 2ου CRASHFEST

2ο Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών CRASHFEST

26- 29 Απριλίου

 

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών Θεσσαλονίκης – Crashfest, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έπεσε την Κυριακή 29 Απριλίου στο Ολύμπιον Galaxia Vacation Club με την απονομή των βραβείων. 

 

Την τελετή λήξης παρουσίασε ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ τα βραβεία απένειμαν ο πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Απόστολος Βέττας, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κινηματογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Υπουργείου Πολιτισμού Δήμητρα Αργυρού, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Αναστάσιος Μάνθος, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης  Βασίλης Γάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Κ.Θ.  Νίκος Κασιμάτης,  ο γενικός  γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. Ηλίας Κουτσούκος, η Νέλλη Ζήκα- Τσεμελέγκου, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ 3, ο Σταύρος Καπελιώτης από το Ι.Ε.Κ. Ακμή, ο παραγωγός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ. Βασίλης Λεοντιάδης, ο διευθυντής φωτογραφίας και μέλος της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.   Χρήστος Αλεξανδρής και ο σεναριογράφος και  μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων Νίκος Φαρούπος.

 

H  Κριτική Επιτροπή του 2ου Crashfest,  την οποία απαρτίζουν οι Γιάννης Αιόλου, συνθέτης, Χρήστος Αλεξανδρής, διευθυντής φωτογραφίας, Αύρα Γεωργίου, σκηνοθέτις, Μάρκος Γκαστίν, σκηνοθέτης, Ηλίας Κουτσούκος, συγγραφέας, Βασίλης Σπηλιόπουλος, σεναριογράφος, Φίλης Τέλλος, δημόσιες σχέσεις  Seven Video Νet, Νίκος Τσινίκας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., απένειμε:

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην ταινία Χρύσα του Αδριανού Χαλίλ.

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας στην ταινία I Mooned Around της Ολίβια Τφαρντόβσκα.

Το Βραβείο Καλύτερης Πειραματικής Ταινίας στην ταινία Ετερόχρονα θραύσματα του Γιάννη Μαζαράκη.

To Βραβείο Καλύτερου Animation στην ταινία TrashLife του Philipp Halfmann.

To Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο ντοκιμαντέρ Παραδοσιακοί τρόποι άρδευσης στο χωριό Στρώμη του Νίκου Σφακιανάκη .

Το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στην Αλεξία Χατζηαγοράκη για την ερμηνεία της στην ταινία Drama/14min. του Παύλου Σηφάκη.

Το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στην ταινία Das Mafiahuhn των  Gottfried Mentor & Roland Petrizza.

Το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στην ταινία Is 1 Minute One Minute? των Γιώργου Κολιού & Γιώργου Αρβανίτη για την φωτογραφία του Δημήτρη Καμπερίδη.

Το Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ στην ταινία K του Jonas Hofmann.

Το Βραβείο Καλύτερης Ηχητικής Μπάντας στην ταινία Black Tie του Πάρη Πατσουρίδη.

Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνογραφικής Επιμέλειας στην ταινία Get Lost του Γιάννη Κολόζη.

Το Βραβείο Κοινού απονέμεται στην ταινία Η αρχή του τελους του Παναγιώτη Κουντουρά.

 

Επίσης η Κριτική Επιτροπή τίμησε με  Ειδικές Μνείες τις ταινίες:

Μια μέρα του Συνοδινού Μοσχίδη.

Η «¶λλη» του Γιάννη Κοτρώτσιου (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη)

Ο πόλεμος των ζώων της ¶ννας Βάσωφ.

Μετανάστες της διπλανής πόρτας της Χαράς Οικονόμου.

Τhe Fly Movie των  Πέτρου Πετρίδη & Θέμη Μπενετάτου.

 

Στην φετινή νέα πρωτοβουλία των Βραβείων Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου, στην οποία συμμετείχαν σενάρια διάρκειας μέχρι 10 λεπτών,  υποβλήθηκαν 18 σενάρια,από τα οποία προκρίθηκαν τα 6, τα οποία υποστηρίχτηκαν από τους δημιουργούς τους στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. ενώπιον τριμελούς επιτροπής που αποτελούνταν από τους σεναριογράφους Βασίλη Σπηλιόπουλο και Νίκο Φαρούπο και από τον παραγωγο Βασίλη Λεοντιάδη. Μετά από εκτενή συζήτηση βραβεύτηκαν τα εξής δύο: Αποχαιρετισμός στα όπλα της Νάνσυ Σπετσιώτη και 36 της Μαριάννας Βουγά.