Το ΦΚΘ συμμετέχει στην 4η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΣΤΗΝ 4Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17-  20 Μαΐου 2007

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 4η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (17 – 20 Μαΐου), που πραγματοποιείται στη HELEXPO – ΔΕΘ, δίνοντας τη δυνατότητα στους κινηματογραφόφιλους της πόλης να γνωρίσουν τη δράση του και να αποκτήσουν τις πλήρεις και σπάνιες εκδόσεις του, που έχουν πάντα ως πυρήνα την 7η τέχνη. Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί στο Ολύμπιον Galaxia Vacation Club ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Το ταξίδι της εικόνας», το οποίο περιλαμβάνει ταινίες  οι οποίες έχουν βασιστεί σε λογοτεχνικά έργα.

 

Οι φίλοι του βιβλίου που θα επισκεφθούν την 4η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερό 13 - stand 7, στο οποίο θα εκτίθενται μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, τους οποίους έχει τιμήσει το φεστιβάλ στο παρελθόν, όπως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Κώστας Γαβράς, ο Μιχάλης Κακογιάννης, o Παντελής Βούλγαρης, ο Βιμ Βέντερς, ο Ζιλ Ντασέν, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ερίκ Ρομέρ, ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Ρομπέρ Μπρεσόν, ο Κεν Λόουτς, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ  και πολλοί άλλοι.  Ενδεικτικό είναι ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχουν εκδώσει τα δυο τελευταία χρόνια συνολικά 25 τίτλους.

 

Επίσης θα διατίθενται και οι εκδόσεις που αφορούν θεματικά αφιερώματα που έχουν πραγματοποιηθεί όπως η Ιταλική Κωμωδία, η Σινεμυθολογία, το αφιέρωμα στη μετανάστευση, τα αφιερώματα σε εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας κ.α.  ενώ διαθέσιμοι θα είναι και οι κατάλογοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου από την 33η διοργάνωση μέχρι και την 47η, όπως άλλωστε και όλοι οι κατάλογοι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

 

Για τους κατόχους της CinekartaF, καθώς και για τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είναι επίσης κάτοχοι της CinekartaF, ισχύει έκπτωση 25%.

 

Η είσοδος  στις προβολές και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

 

Παρασκευή 18 Μαϊου

20.30-21.30            Παρουσίαση του βιβλίου «Το μέγαρο Γιακουμπιάν» του αιγύπτιου συγγραφέα Αλάα Αλ Ασουάνι

Συζητούν:

Ο Αλάα Αλ Ασουάνι, συγγραφέας του βιβλίου και ο Αχιλλέας Κυριακίδης, συγγραφέας – μεταφραστής - κριτικός κινηματογράφου

21.30-24.00            Limmeuble Yacoubian / Το μέγαρο Γιακουμπιάν, του Μαρουάν Χαμέντ (ταινία βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αλάα Αλ Ασουάνι)

 

Σάββατο 19 Μαίου

19.00­-21.00            Diarios de motocicleta / Ημερολόγια μοτοσυκλέτας, του Βάλτερ Σάλες

Βασισμένη στα βιβλία «Ταξιδεύοντας με τον Che. Ημερολόγιο», του Αλμπέρτο Γρανάδο & «Σημειώσεις από το ταξίδι», του Ερνέστο ‘’Τσε” Γκεβάρα.

21.30-23.30            Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον, του Λάκη Παπαστάθη. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γεωργίου Βιζυηνού.

 

Κυριακή 20 Μαϊου 2007

21.00-23.00            Ο δρόμος προς τη Δύση, του Κυριάκου Κατζουράκη