48ο ΦΚΘ: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

 

 

CHAMBAO

FIX

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007, 21:30

 

Οι Ισπανοί Chambao, που κατέκτησαν κριτικούς και κοινό με το ρυθμικό, αισιόδοξο latin τραγούδι τους Pokito a Poko και θεωρούνται οι καλύτεροι εκπρόσωποι του «flamenco chill», έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο Con otro aire σε μια συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος στον σύγχρονο Ισπανικό κινηματογράφο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η μουσική των Chambao  είναι «ισπανική» αλλά και κοσμοπολίτικη. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και στη Νότια Αμερική, έχουν συμμετάσχει σε σπουδαία φεστιβάλ και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως η Cesaria Evora, o Ricky Martin, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Η συναυλία διοργανώνεται από την «Ιntershow».

 

LINCOLN CENTERAFRO LATIN JAZZ ORCHESTRA

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007, 21:00

 

Η θρυλική Lincoln Center Afro - Latin Jazz Orchestra από τη Νέα Υόρκη έρχεται για μία και μόνο παράσταση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η Afro-Latin Jazz Orchestra, η οποία διευθύνεται από τον πιανίστα και μουσικό διευθυντή Arturo OFarrill, δημιουργήθηκε το 2002 από τους Arturo OFarrill και  Wynton Marsalis.  Aποτελείται από 18 εξέχοντες σολίστ της latin jazz σκηνής και παρουσιάζει κλασικά κομμάτια της afro latin jazz παράδοσης. 

Η παράσταση συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στα 42α Δημήτρια.

Προπώληση εισιτηρίων, από τα εκδοτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους). Πληροφορίες στα τηλέφωνα, 2310- 492 725, 492 726 και 492 724.

 

Dread Astaire - Empire II by Amos Poe

Αποθήκη Γ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007, 22:00

 

Το συγκρότημα Dread Astaire θα «ντύσει» με post rocknroll ήχους το αφιέρωμα στον Amos Poe που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ημερών Ανεξαρτησίας του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, αντιστέκεται στην κατηγοριοποίηση και τις ταμπέλες, υπηρετώντας ένα ιδιοσυγκρασιακό μουσικό ιδίωμα που συνδυάζει ευρηματικά όλες τις εκφάνσεις του ροκ.

Οι ηχογραφήσεις τους γίνονται μόνο σε βινύλιο, το οποίο και θεωρούν ως διαχρονικότερο μέσο αναπαραγωγής. Τι κινητοποιεί τα τρία μέλη του γκρουπ; Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, «ο θυμός, οι πιεστικοί χρόνοι, η διαχρονική φτώχεια και ένα διαρκές υπόλειμμα αδρεναλίνης που ψάχνει τρόπους να διοχετευτεί».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα υπάρχει ταυτόχρονη προβολή της νέας ταινίας του Amos Poe EMPIRE II.

Ελεύθερη είσοδος

 

Your hand in mine

Τζον Κασσαβέτης

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007, 23:00

 

Οι Your Ηand in Μine, δηλαδή ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, θα συνοδέψουν με πρωτότυπη μουσική που έγραψαν ειδικά για την περίσταση την προβολή της βωβής ταινίας  Every night dreams (1933) του Μίκιο Ναρούσε που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιούν οι Ημέρες Ανεξαρτησίας στον Ιάπωνα δημιουργό.

Οι  δυο 24χρονοι  μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, με μια πληθώρα οργάνων ανάμεσά τους κάποια παιδικά και κάποια αυτοσχέδια, χρησιμοποιούν τεχνικές live-looping, παρουσιάζοντας μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου που τους κατατάσσει στα πλέον ανερχόμενα ονόματα του είδους στη χώρα μας, ενώ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ.

Είσοδος: με αγορά εισιτηρίου για την προβολή της ταινίας

 

April March

Αποθήκη Γ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

 

Την Αμερικανίδα τραγουδίστρια April March η οποία συμμετείχε στα soundtracks ταινιών των Γκας Βαν Σαντ και  Αλεξάντερ Πέιν, αλλά και στο soundtrack της τελευταίας ταινίας του Κουεντίν Ταραντίνο Death Proof με το τραγούδι Chick Habit, παρουσιάζει το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε μια συναυλία επηρεασμένη από τη γαλλική ποπ της δεκαετίας του ‘60.

Η δουλειά της April March με τίτλο Chrominance Decoder, που βγήκε στη Γαλλία σε παραγωγή Bertrand Burgalat, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού «The New Yorker» με τα καλύτερα 10 CDs του 1999  και σε αυτή με τα 100 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών από το γαλλικό περιοδικό «Rock et Folk».