48ο ΦΚΘ: ΒΡΑΒΕΙΑ 3ου ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS

48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
16-25 Νοεμβρίου 2007
 
ΒΡΑΒΕΙΑ 3ου ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS
 
Το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, που διοργανώθηκε για 3η συναπτή χρονιά στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έριξε την αυλαία του την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ανακοινώνοντας το σχέδιο έργου που βραβεύθηκε με το βραβείο ΝΟΚΙΑ Nseries, ύψους 10.000 ευρώ.
Πρόκειται για το ισραηλινό σχέδιο The Policeman σε σενάριο και σκηνοθεσία Nadav Lapid και παραγωγή Edgar Tenembaum και Geraldine Michelot.
 
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του 3ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads Μαρί Πιερ Μασιά ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες καθώς και τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργο Χωραφά και τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ Δέσποινα Μουζάκη που ήταν παρόντες. «Το σχέδιο που βραβεύτηκε επιλέχθηκε μεταξύ 14 συμμετοχών υψηλής ποιότητας», όπως επισήμανε τόσο η κ. Μασιά όσο και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Stephen Kelliher (Bankside Films), Laure Caillol (Indie Circle) και Χριστίνα Σταυροπούλου (Inkas Film Productions).
 
Συγκινημένος, ο σκηνοθέτης Nadav Lapid έδωσε την υπόσχεση να δικαιώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και να κάνει την καλύτερη ταινία που θα μπορούσε: «Είμαι ευγνώμων απέναντι στην κριτική επιτροπή και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Δεν είναι εύκολο να κρίνεις και να εμπιστευτείς μια ταινία μόνο από μία περίληψη.».
 
Η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη συνεχάρη το νικητή και ευχαρίστησε όλους τους υπόλοιπους. «Είναι πολύ σημαντικό που μας εμπιστεύεστε τα projects σας. Ελπίζω αυτές οι μέρες να ήταν καρποφόρες για σας», ανέφερε η κ. Μουζάκη και κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κριτική επιτροπή, την ομάδα που συντόνισε το 3ο Φόρουμ Συμπαραγωγών, το πρόγραμμα Media, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη Nokia Nseries, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τη Sony και γενικότερα όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού Crossroads .