48o ΦΚΘ: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΝΙ ΓΚΛΟΒΕΡ

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον, η τιμητική εκδήλωση για τον αμερικανό ηθοποιό Ντάνι Γκλόβερ.
 
Καλωσορίζοντας τον δημοφιλή ηθοποιό, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Χωραφάς τόνισε ότι ο Ντάνι Γκλόβερ δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ηθοποιός, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος που πολεμά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
«Σημασία στο σινεμά έχει να κρατάς τη φωνή σου ζωντανή σε μια βιομηχανία που θέλει να τη σιωπήσει. Αλλά και να συναντάς και να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με σένα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάνι Γκλόβερ, ο οποίος έλαβε ένα εξαιρετικά θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό.
 
Αμέσως μετά ο ηθοποιός τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο απο την διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη.
 
Δίπλα στον Ντάνι Γκλόβερ στη σκηνή του Ολύμπιον βρέθηκαν ακόμα ο αμερικανός σκηνοθέτης και επίσης τιμώμενος της φετινής διοργάνωσης Τζον Σέιλς και η σύζυγός του, παραγωγός Μάγκι Ρένζι.
 
«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη εξαιρετική. Θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ για πάντα», σημείωσε η Μάγκι Ρένζι, δίνοντας το λόγο στον Τζον Σέιλς.
 
«Αυτό που θα δείτε στη μεγάλη οθόνη διαδραματίζεται σε μια περίοδο που πολλά σημαντικά πράγματα βρίσκονταν στη γέννησή τους, όπως το κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το ροκ’ν’ρολ», επισήμανε ο Τζον Σέιλς, προλογίζοντας με αυτό τον τρόπο την προβολή της τελευταίας του ταινίας με τίτλο Honeydripper, με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Γκλόβερ, η οποία προβλήθηκε αμέσως μετά.