ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΛΕΡΙΑ

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αναδεικνύοντας τη στενή σύνδεση του κινηματογράφου με τις εικαστικές τέχνες και τη συνεχή ανατροφοδότηση μεταξύ τους, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, παρουσιάζει από τις 4 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007, στο «Δωμάτιο με θέα» στο Ολύμπιον, την έκθεση ζωγραφικής «Μονόλογοι Γυναικών» της τηλεπαρουσιάστριας, ραδιοφωνικής παραγωγού και ζωγράφου Μαίρης Λεριά.
 
Οι «Μονόλογοι Γυναικών» αποτελούν την τρίτη προσωπική έκθεση ζωγραφικής, της γεννημένης και μεγαλωμένης στη Θεσσαλονίκη Μαίρης Λεριά. Οι προσωπογραφίες και τα γυμνά αποτελούσαν πάντα το αγαπημένο της θέμα. Γυμνές γυναικείες μορφές, με σκούρα περιγράμματα, καθαρά, έντονα χρώματα και κυρίαρχη εξπρεσιονιστική διάθεση, πρωταγωνιστούν στα έργα της δημιουργού, μέσα όμως από μια ρεαλιστική τεχνοτροπία.
 
Τα έσοδα της έκθεσης θα κατατεθούν στο ταμείο του υπό ίδρυση Παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη, Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Πρόκειται για μια ευγενική προσφορά της ζωγράφου.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007, στις 20:30.
 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 π.μ. έως τις 23:00 μ.μ.