ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MINIDOC

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MINIDOC
 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής του δραστηριότητας και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Νομαρχίας Χαλκιδικής προχωρά στην υλοποίηση του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «MINIDOC: ένα κινηματογραφικό πορτρέτο», το οποίο ξεκινάει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με ενημερωτική ημερίδα στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και ολοκληρώνεται με το 1o Φεστιβάλ MIΝIDOC στις 12 και 13 Απριλίου 2008 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
 
Το πρόγραμμα, που στηρίζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και το Δήμο Πολυγύρου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας, φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το ντοκιμαντέρ και να τους εξοικειώσει με το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος, μέσα από το οποίο αντανακλάται η κοινωνική πραγματικότητα όπως την αντιλαμβανόμαστε μέσα από την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, ομαδάρχες-εκπαιδευτικοί, μαθητές και μέλη πολιτιστικών ομάδων, ενημερώνονται για το ντοκιμαντέρ, τα είδη και τις τεχνικές του. Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη-συντονιστή προχωρούν στη διαμόρφωση πρότασης παραγωγής και στην υλοποίηση ενός μίνι ντοκιμαντέρ, με θέμα ένα κινηματογραφικό πορτρέτο, διάρκειας 1-5 λεπτών. Απώτερος στόχος του MINIDOC δεν είναι, ωστόσο, απλά και μόνο η παραγωγή ενός μικρού μήκους ντοκιμαντέρ αλλά η προώθηση των εννοιών της συνεργασίας και της συλλογικότητας, μέσα από τη συντονισμένη μελέτη και έρευνα, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων και φυσικά την ομαδική περιπέτεια των γυρισμάτων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Υπεύθυνη προγράμματος: Αριάν Κότση, τηλ. 2310-378.636, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).