ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ»
 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής του δραστηριότητας διοργανώνει σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Πολιτιστικών της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος» την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008 από τις 12.00 έως τις 14.30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του κινηματογράφου Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10).
 
Το σεμινάριο απευθύνεται καταρχήν στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα «Έκφραση – έκθεση» με στόχο να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλλουν στην καλύτερη διδασκαλία του. Παράλληλα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εκπονούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, που εξοικειώνουν τους μαθητές με το θέατρο και τον κινηματογράφο, είτε βοηθώντας τα παιδιά να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση, είτε να γυρίσουν μια ταινία μικρού μήκους. Εισηγήτρια στο σεμινάριο θα είναι η σκηνοθέτης – σεναριογράφος Αριάν Κότση, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη ενώ σε όσους το παρακολουθήσουν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κράτηση θέσης και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310 378 452. Επίσης, στα γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, (2ου, 4ου και 5ου γραφείου πρωτοβάθμιας) και Δυτικής Θεσσαλονίκης.