10ο ΦΝΘ: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
7-16 Μαρτίου 2008
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
 
 
Το 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ - Εικόνες του 21ου Αιώνα συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε μία πρωτότυπη και καινοτόμο δράση: Ο Ερυθρός Σταυρός θα είναι ο χορηγός των βραβείων κοινού της διοργάνωσης, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώθηση στην προσπάθεια διάδοσης του εθελοντισμού στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοναδικά επίσημα βραβεία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι αυτά του κοινού, γεγονός που τονίζει την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή του θεατή στη διαμόρφωση της πραγματικότητας. Αυτή η έννοια της συμμετοχής στα κοινά είναι και η βάση του εθελοντισμού.
 
Υπό το πρίσμα αυτό, η διττή αυτή συνεργασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εκφράζει τους κοινούς στόχους των δύο οργανισμών και τονίζει τη διαρκή προσπάθεια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να παραμένει ένας θεσμός που δραστηριοποιείται όχι μόνο σε καλλιτεχνικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.
 
Με στόχο την ευρύτερη και ουσιαστικότερη προώθηση της ιδέας του Εθελοντισμού, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνδιοργανώνει με το 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, ημερίδα με τίτλο Εθελοντισμός: Όσο υπάρχουν άνθρωποι. Η ημερίδα εκφράζει την προσπάθεια της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης να ανοίξει τις πύλες του εθελοντισμού στους νέους της χώρας μας, ιδέα που συνάδει απόλυτα με τους κοινωνικούς στόχους του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.
 
Τα βραβεία Κοινού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα απονεμηθούν στη φετινή διοργάνωση είναι τέσσερα:
- Δύο Βραβεία Κοινού που αφορούν σε ταινίες άνω των 45' (μία ελληνική και μία ξένη) και συνοδεύονται από το χρηματικό έπαθλο των 4.000 ευρώ για την καθεμία.
- Δύο Βραβεία Κοινού που αφορούν σε ταινίες κάτω των 45' (μία ελληνική και μία ξένη). Συνοδεύονται από το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ για την καθεμία.