10ο ΦΝΘ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ EDN

10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
7-16 Μαρτίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ EDN


Μέσα σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα έγινε την Παρασκευή 14 Μαρτίου το βράδυ στο Δωμάτιο με Θέα του Ολύμπιον η απονομή του βραβείου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ (ΕDN) για το 2008, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Με το βραβείο τιμήθηκε το IDF (Institute of Documentary Film) - ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Πράγα, που ιδρύθηκε το 2001 από μια ομάδα σκηνοθετών και παραγωγών ντοκιμαντέρ - για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και την προώθηση του ντοκιμαντέρ στην περιοχή της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Το βραβείο παρέλαβε η εκπρόσωπος του IDF, Andrea Prenghyova.
Την απονομή έκανε η διευθύντρια του EDN Leena Pasanen, συγχαίροντας την κ. Prenghyova για την εξαιρετική δουλειά του Ινστιτούτου: «Είναι τιμή μου να απονείμω το φετινό βραβείο EDN στο Institute of Documentary Film. Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη και την προώθηση του είδους είναι αξιοθαύμαστη, εξαιρετικά σημαντική για τους δημιουργούς και τους παραγωγούς ντοκιμαντέρ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Η δραστηριότητά τους αποτελεί υπόδειγμα πρωτοποριακής δουλειάς και λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Pasanen.
Η κ. Prenghyova παρέλαβε με ιδιαίτερη χαρά το βραβείο, ευχαριστώντας θερμά για την τιμή και τονίζοντας τη σημασία αυτής της διάκρισης στην αναγνώριση του έργου του Ινστιτούτου.