10ο ΦΝΘ: ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ PITCHING FORUM ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
7-16 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ PITCHING FORUM ΤΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ



Το Σάββατο 15 Μαρτίου στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού, ξεκίνησαν οι εργασίες του Pitching Forum, που διοργανώνει το EDN, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDIA.

Το Pitching Forum, στο οποίο συμμετέχουν χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίνει την ευκαιρία σε επιλεγμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου να παρουσιάσουν και να προωθήσουν το έργο τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων και ανάπτυξη συνεργασιών στο χώρο του ντοκιμαντέρ.

Όπως είπε η διευθύντρια του EDN Leena Pasanen, στο Pitching Forum του Σαββάτου 15 Μαρτίου θα λάβουν μέρος 14 προτάσεις ντοκιμαντέρ και σ’ αυτό της τελευταίας μέρας, Κυριακής 16 Μαρτίου, άλλες έξι.

Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στο φετινό Pitching Forum είναι οι: Christoph Joerg (ARTE, Γαλλία/Γερμανία), Μιχάλης Λυκούδης (ΕΡΤ, Ελλάδα), Catherine Le Clef (FORTISSIMO, Ολλανδία), Flora Gregory (Al Jazeera English, Μ. Βρετανία), Claudia Schreiner (MDR, Γερμανία), Cynhtia Kane (ITVS, ΗΠΑ), Kathrin Brinkmann (ZDF/ARTE, Γερμανία), Vera Bonnier (SVT, Σουηδία), Wim Van Rompaey (Lichtpunt, Βέλγιο), Jenny Westergard (ZDF/ARTE, Γερμανία), Κώστας Σπυρόπουλος (SKAI, Ελλάδα), Nicoleta Mocanu (TVR, Ρουμανία) και Sandra Whipham (Channel 4, Μ. Βρετανία).