ΑΦΙΕΡΩΜΑ SEX, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ VIII

Sex, προβλήματα και σινεμά VIII
Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον, 15 - 21 Μαΐου 2008



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Α.Π.Θ. (Κ.Ε.Σ.Α.Υ.), παρουσιάζουν για όγδοη συνεχή χρονιά το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επτά μεγάλου μήκους ταινίες και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας από τις 15 έως τις 21 Μαΐου.

Το αφιέρωμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έρωτα, σχέσεων, σεξουαλικής υγείας και συμπεριφοράς, που συχνά αποτελούν ταμπού. Κοινός παρονομαστής όλων των ταινιών που προβάλλονται στο αφιέρωμα είναι η σεξουαλικότητα, θέμα που κατείχε ανέκαθεν ιδιαίτερη θέση στον κινηματογράφο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αφιερώματος περιλαμβάνει τις ταινίες: Άγγελοι εξολοθρευτές του Ζαν-Κλοντ Μπρισό, Η υψηλή τέχνη του έρωτα του Τζον Έρβιν, Παράφορο πάθος του Ρομπέρτο Αντό, Κρυφές επιθυμίες του Τοντ Φιλντ, Στην πόλη του πάθους του Σέρζιο Μακάδο, Red road της Αντρέα Άρνολντ και Μια ερωτική ιστορία του Ρόι Άντερσον.

Φέτος στο πλαίσιο του αφιερώματος παρουσιάζονται δύο εκθέσεις: H έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Λεριά στο Φουαγιέ της αίθουσας Παύλος Ζάννας και η έκθεση φωτογραφίας «Οι Φοιτητές» του Γιώργου Κατσάγγελου στο Φουαγιέ του Ολύμπιον.

Επίσης, την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 18:00 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «για το SEX... στο Παρά Πέντε»! Ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης, συζητά για τις αλήθειες και τους μύθους του έρωτα, για τα σεξουαλικά πρότυπα, για τις σχέσεις των δυο φύλων, με τους ηθοποιούς Ζέτα Μακρυπούλια και Γιώργο Καπουτζίδη.

Τέλος, με αφορμή το κινηματογραφικό αφιέρωμα, την Κυριακή 18 Μαΐου στις 19:00, ο τραγουδιστής Θάνος Καλλίρης θα παρουσιάσει στο Times ένα πρόγραμμα-έκπληξη με ακούσματα ‘70s, ‘80s, ‘90s ...και όχι μόνο. Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε (κατά προτεραιότητα) από τα Γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 2, 1ος όροφος, τηλ. 2310-378.431).

Χορηγοί του αφιερώματος είναι οι Egnatia Palace Hotel-Wellness Paradise Club, +Tizzy Fashion Underware και Bendora Κατασκευαστική, ενώ χορηγός επικοινωνίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Πανόραμα 9,84FM. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ.