4ο ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS - ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS-
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ




Το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, μια από τις κύριες δραστηριότητες του Industry Center του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχών για το 4ο Crossroads, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2008, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Crossroads είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους από τις γεωγραφικές περιοχές της Μεσογείου και των Βαλκανίων που αναζητούν πιθανούς συμπαραγωγούς από άλλες χώρες. Τα σχέδια σεναρίων που παίρνουν μέρος πρέπει να συνδέονται με τη Μεσόγειο ή τα Βαλκάνια είτε ως παραγωγές ή συμπαραγωγές από τις περιοχές αυτές, είτε μέσω στοιχείων στην πλοκή τους.

Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου φόρουμ, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα δίκτυο χρηματοδοτών, συμπαραγωγών και κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου, να γνωρίσουν -επίσημα και ανεπίσημα- παραγωγούς, διανομείς και εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων και να συζητήσουν τα σενάρια τους, με την πιθανότητα να προκύψουν συνεργασίες.

Προκειμένου να θεωρηθούν υποψήφια για επιλογή στο Crossroads, τα σχέδια πρέπει (μεταξύ άλλων προϋποθέσεων) να υποβληθούν από παραγωγό και να έχουν ένα ολοκληρωμένο σενάριο, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Στις προηγούμενες 3 διοργανώσεις του Crossroads συμμετείχαν με σχέδια ταινιών σκηνοθέτες όπως οι Raoul Ruiz, Amos Gitai, Atiq Rahimi, Yesim Ustaoglu, Κωσταντίνος Γιάνναρης, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη, Αλέξης Αλεξίου, Sophia Zornitsa, Semih Kaplanoglu και Goran Radovanovic, ενώ παραβρέθηκαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου όπως, μεταξύ άλλων, ο Peter Garde της Zentropa Production, ο Michel Reilhac από το κανάλι ARTE, η Jane Wright από το BBC Films, ο Meinolf Zurhorst του ZDF, ο Olaf Aichinger της Bavaria Film International, η Maya Amsellem από την Capitol Films και ο Matthew Baker της Hanway Films.

Το 2006, το Crossroads απένειμε για πρώτη φορά το Βραβείο Crossroads, ύψους €10.000, μια χορηγία της Nokia N Series. Περσινός νικητής ήταν το φιλμ The Policeman με σκηνοθέτη τον Nadav Lapid, το οποίο επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο τμήμα L’Atelie του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 4ο Φορουμ Συμπαραγωγών Crossroads είναι η 30η Αυγούστου 2008. Η αίτηση μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στη σελίδα: http://www.filmfestival.gr/crossroads/appform/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 8706005 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.