49ο ΦΚΘ: Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
14-23 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός»



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η μη κυβερνητική οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει θα φιλοξενήσουν στη διάρκεια του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, 25 εθελοντές και εθελόντριες από 5 χώρες της Ευρώπης (Εσθονία, Λετονία, Πολωνία, Ισπανία, Γαλλία).

Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη ομάδα ευρωπαίων εθελοντών έρχεται στην Ελλάδα για να υποστηρίξει ένα πολιτιστικό γεγονός, μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδέει άμεσα και ουσιαστικά τον εθελοντισμό με τον πολιτισμό.

Οι νέοι και οι νέες θα φτάσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 20 Οκτωβρίου και θα επιστρέψουν στις χώρες τους στις 15 Δεκεμβρίου. Στο διάστημα της προετοιμασίας της διοργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκπαιδευτούν, να περιηγηθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και να γνωρίσουν τους χώρους και τους ανθρώπους του φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εθελοντές και οι εθελόντριες θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό των επιμέρους τμημάτων (Industry Centre, Press centre, Production, Hospitality, etc). Παράλληλα έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή του προγράμματος, την ενημέρωση των επισκεπτών, την ευρύτερη και ουσιαστικότερη προώθηση της ιδέας του Εθελοντισμού.

Η ΜΚΟ Παιδιά Εν Δράσει έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων με συμμετοχή νέων ευρωπαίων και εξασφαλίζει την ποιοτική διαχείριση του συνολικού προγράμματος.

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ινστιτούτου Νεολαίας μέσω του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.