MINIDOC: ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, 17-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

“MiniDoc: Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο”
“Μικρές” μαθητικές δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη,
στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ
“Αλέξανδρος”, 17-21 Νοεμβρίου

Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, παρουσιάζει φέτος μια ξεχωριστή ζώνη εκπαιδευτικών προβολών με τίτλο “MiniDoc: Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο”.

Πρόκειται για τη συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Χαλκιδική.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος θα προβληθούν, στη διάρκεια του κινηματογραφικού δεκαήμερου, 15 μίνι ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί από μαθητές Γυμνασίου οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τα ντοκιμαντέρ, τα οποία παρουσιάστηκαν ήδη στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, τον περασμένο Απρίλιο, έχουν ποικίλη θεματολογία και διάρκεια από ένα έως πέντε λεπτά (συνολική διάρκεια 1΄47΄΄).

Το MiniDoc έχει στόχο να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το ντοκιμαντέρ και να τους εξοικειώσει με το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος. Επίσης να προωθήσει την έννοια της συνεργασίας και της συλλογικότητας μέσα από τη συντονισμένη μελέτη και έρευνα, τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και φυσικά την ομαδική περιπέτεια των γυρισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

• Τα εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας μίνι ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 9 π.μ. για τα σχολεία και στη 1 μ.μ. για το ευρύ κοινό.
• Η είσοδος στις προβολές θα είναι ελεύθερη.
• Περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-378.636.