ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 4ου ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS

Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα άνοιξε την αυλαία του σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, το 4ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, όπου και φιλοξενούνται φέτος οι δραστηριότητες του Industry Centre, η επικεφαλής του Crossroads, γαλλίδα παραγωγός και πρώην διευθύντρια του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ των Κανών, Μαρί Πιερ Μασιά, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από την πορεία του προγράμματος, το οποίο ενισχύεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA και έχει ως στόχο του την υποστήριξη των παραγωγών με σχέδια κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους που σχετίζονται με τις γεωγραφικές περιοχές της Μεσογείου και των Βαλκανίων. «Στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβληθεί η ταινία Pandora's Box, της Γεσίμ Ουστάογλου. Η σκηνοθέτρια κέρδισε το βραβείο Crossroads πριν από δύο χρόνια, ενώ η ταινία της έχει κατακτήσει το Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν», ανέφερε ενδεικτικά η κ. Μασιά.

Τα 15 σχέδια που έχουν επιλεγεί φέτος και διεκδικούν το βραβείο Crossroads Nokia N Series, ύψους 10.000 ευρώ, είναι είτε παραγωγές και συμπαραγωγές από την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, είτε εμπεριέχουν στοιχεία από τις περιοχές αυτές στην πλοκή τους. Οι παραγωγοί των 15 αυτών κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ένα δίκτυο σημαντικών παραγόντων της κινηματογραφικής βιομηχανίας απ΄ όλο τον κόσμο - διανομείς, χρηματοδότες, συμπαραγωγούς, εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών και συμβούλους - για να συζητήσουν μαζί τους θέματα που αφορούν στην προώθηση της ταινίας τους.