11ο ΦΝΘ: GREEK DOCS ON LINE

GREEK DOCS ON LINE

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, στις 13:00, θα γίνει στον βιβλιοπωλείο IANOS (πλατεία Αριστοτέλους 7), η παρουσίαση της ιστοσελίδας www.greece.onlinefilm.org, στo πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια ψηφιακή πλατφόρμα προβολής και διανομής ελληνικών ντοκιμαντέρ και ντοκιμαντέρ που αφορούν στην Ελλάδα.

Το Greece Onlinefilm φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή, η οποία καθημερινά ενημερώνεται, με μερικά από τα πιο αξιόλογα Ελληνικά ντοκιμαντέρ, κάποια διαθέσιμα στο κοινό για πρώτη φορά. Στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να αγοράσει και να κατεβάσει από μια σπάνια ερασιτεχνική ταινία τραβηγμένη από Γερμανούς αξιωματικούς στην κατοχική Αθήνα, ή ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις πρώτες πρόβες των Θεοδωράκη και Μουστακί στο Παρίσι του 1970, μέχρι ταινίες που περιγράφουν τη ζωή και το έργο του Σωκράτη, ή που διηγούνται την ιστορία των μπλουζ της Αμερικής.

Στην παρουσίαση του Σαββάτου, οι Έλληνες και Γερμανοί παραγωγοί του προγράμματος θα εξηγήσουν πώς θα γίνει η προώθηση των ντοκιμαντέρ σε Έλληνες της διασποράς, σε τμήματα ελληνικών σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και στο ευρύ κοινό. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς το διαδίκτυο μπορεί να συμβάλει στην προβολή των ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.

Το Greece Onlinefilm είναι μέρος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας onlinefilm.org και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με την κ. Ρέα Αποστολίδου, στο 210 7211073 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..