11ο ΦΝΘ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ EDN

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ EDN

Το καθιερωμένο πλέον βραβείο του απένειμε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου το Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ (EDN). Με το βραβείο τιμήθηκε για την προσφορά του στο ντοκιμαντέρ ο διακεκριμένος παραγωγός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ZagrebDox, Nenad Pohovski.

Απονέμοντας το βραβείο, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ, Line Sandsmark, οποία χαρακτήρισε τον Nenad Pohovski δάσκαλο του ντοκιμαντέρ και πρόσθεσε: «Όταν γνώρισα τον Nenad Pohovski για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες μου έκανε μεγάλη εντύπωση διότι έμπαινε κατευθείαν στο ψητό χωρίς φανφάρες και προλόγους. Πιστεύω ότι έχει προσφέρει πολλά στην εξέλιξη του ντοκιμαντέρ τόσο πίσω από την κάμερα, όσο και ως διευθυντής του ZagrebDox».

Ο Nenad Pohovski παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε θερμά το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ. «Η βοήθεια του EDN απέναντι στους νέους και παλιούς κινηματογραφιστές είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Χωρίς τη συμβολή του θα ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί το ZagrebDox. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σημασία δεν έχουν μόνο τα φιλμ, αλλά και οι άνθρωποι πίσω από αυτά», συμπλήρωσε ο Nenad Pohovski και αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγο του για την πολύτιμη υποστήριξη της.