ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Μαΐου έως τις 27 Μαΐου 2009 στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο Ολύμπιον και από τις 28 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2009 στην Αθήνα, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος – Prince Filmcenter.

Το νέο αυτό φεστιβάλ εγκαινιάζεται φέτος και θεσμοθετείται με σκοπό να καθιερωθεί σε μόνιμη και σταθερή βάση. Το πρόγραμμα, αφιερωμένο στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο, αναδεικνύει τις δυνάμεις μιας κινηματογραφίας με πλούσιο παρελθόν, δυναμικό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ανακαλύψει το ελληνικό κοινό το σύνολο της ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής, και την ίδια στιγμή, να προσεγγίσουν οι ιταλοί δημιουργοί, θεατές με τους οποίους τους συνδέει κοινό μεσογειακό αίσθημα.

Στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου θα προβληθούν συνολικά εφτά ταινίες παραγωγής 2001 – 2007, δυο από τις οποίες πραγματοποιούν πρεμιέρα στην Ελλάδα, το La giusta distanza / Η σωστή απόσταση σε σκηνοθεσία Carlo Mazzacurati και το Lascia perdere, Johnny! / Μη χάνεις τον καιρό σου, Τζόνυ, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ηθοποιού Fabrizio Bentivoglio. Πραγματικές ιστορίες, ψυχολογικά θρίλερ, κοινωνικά ζητήματα, ο αγώνας των ανθρώπων να συμφιλιωθούν με το πέρασμα του χρόνου, οι κοινωνικές συμβάσεις που καταπιέζουν τις επιθυμίες, ο πρόωρος χαμός της παιδικής αθωότητας, τα νεανικά όνειρα, οι φιλοδοξίες, αλλά και τα κρυμμένα μυστικά που ταλανίζουν τους οικογενειακούς δεσμούς αποτελούν κάποιους από τους θεματικούς άξονες που θίγονται με αριστοτεχνικό τρόπο από τους νέους ιταλούς δημιουργούς.


Επισυνάπτεται αναλυτικό δελτίο τύπου με τις συνόψεις των ταινιών και φωτογραφίες.